S.V. Zalk – Reaal Dronten 6–3 09-05-2015.

S.V. Zalk speelde de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Reaal Dronten, voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Reaal Dronten was al verzekerd van de nacompetitie en Zalk kon zelfs bij winst geen plek meer stijgen. Toch was het wel de bedoeling om ook in de laatste wedstrijd goed voor de dag te komen, voor drie spelers was het de laatste wedstrijd in Zalk 1. Gert Jan Klein gaat na 17 seizoenen s.v. Zalk 1 naar het tweede. Ook Gernald Kanis die er helaas niet bij kon zijn, gaat naar het tweede na circa 15 seizoenen bij het eerste betrokken te zijn geweest. De keeper, Jim van der Wijk, heeft na twee seizoenen Zalk besloten weer terug te gaan naar ’t Harde. Alle drie de spelers zijn na afloop door het bestuur in de bloemen gezet en in de kleedkamer nog verrast door de spelersgroep met een cadeaubon.

Helaas waren er bij Zalk nog al wat afwezigen door blessures, daarom moest het trainersduo nog flink overleggen om tot een volwaardige selectie te komen. Dat is met medewerking vanuit het tweede, waarvoor dank, toch nog prima gelukt.

Zalk begon goed aan de wedstrijd en wilde direct de tegenstander zijn wil opleggen. Dat leverde al snel een aardige kans op, Reaal kon deze aanval nog afweren, maar Simon van Halm kon de afvallende bal oppakken en Michel Hamer op links wegsturen. Die kon vrij het strafschopgebied binnen gaan en de bal links boven binnen schieten en de stand op 1 – 0 brengen. Een mooie vroege voorsprong, Zalk bleef de druk op Reaal houden en creëerde nog paar mooie kansen. Eerst was het Simon die een mogelijkheid kreeg. In plaats van zelf te schieten besloot hij Michel aan te spelen. Zijn schot kon nog door de verdediging gekeerd worden, ondanks dat de keeper al verslagen was. Daarna kreeg Gert Jan Klein, die naar voren was gekomen voor een corner, een grote kopkans. Zijn poging ging echter via buitenkant paal naast. Daarna volgden een aantal mooie combinaties elkaar op. Alles één keer raken om zo de tegenstander achter de feiten aan te laten lopen. Uit één van deze combinaties kreeg Aart Schreuder een goede kans die door de verdediging geblokt werd, de rebound van Michel werd ook nog een geblokt, waardoor ook deze kans voorbij ging. Zalk speelde op dat moment erg mooi combinatie voetbal. Vooral Gerben Hamer was de hele wedstrijd dwingend aanwezig en had veelvuldig de afvallende bal. Hierdoor kon hij de aanvallers vaak goed bedienen zodat zij alle ruimte kregen om te voetballen. In de 17e minuut werd een onderschepping van Gerben erg goed door Zalk uitgespeeld. Koen Buikema werd aangespeeld en die speelde direct Aart Schreuder aan. Hij liep daaropvolgend goed door om zo de bal weer in ontvangst te nemen. Vervolgens gaf hij de bal weer af op Aart, die vervolgens Koen weer aanspeelde. Koen kon met een puntertje de bal onder de keeper door tikken en zo de 2 – 0 aan laten tekenen. Twee minuten later was het weer raak. Het was weer Michel Hamer die scoorde na opnieuw een prima opgezette aanval over links. Met deze 3 – 0 voorsprong dacht Zalk er soms even iets te gemakkelijk over. In de 29e minuut profiteerde Reaal daarvan en kon via het been van een verdediger de 3-1 maken. Zalk was daardoor gewaarschuwd en Reaal rook toch wat mogelijkheden. Opnieuw kwamen zij er gevaarlijk uit, maar konden een grote kans gelukkig niet in een doelpunt omzetten. Ook Zalk kreeg nog een goede mogelijkheid vlak voor rust. Gerben Hamer speelde de bal diep op Sander Vinke. De keeper van Reaal kon de bal onderscheppen, maar liet deze weer los. Sander kreeg de uitgelezen mogelijkheid de bal van de zestien in het lege doel te schieten. Echter deze bal belandde op de paal. Zo bleef de stand 3 – 1 en floot de goed leidende scheidsrechter Stephan Leferink voor de rust.

Na rust eigenlijk weer hetzelfde beeld, Zalk bleef goed de combinaties zoeken en creëerde opnieuw een paar goede kansen. In de 50e minuut was het Simon van Halm, die zich goed had vrijgespeeld, met een goede mogelijkheid. Hij ging echter wat te lang door en had eerder moeten schieten. Twee minuten later kreeg Zalk een vrije trap op ca. 20 meter van het doel. Michel Hamer nam deze in keer, maar de keeper kon de bal blokken. Gerben Hamer was goed ingelopen en kon de afgevallen bal binnen schieten. Doelpunt ging echter niet door omdat hij vanuit buitenspel kwam. Toch was het een paar minuten later wel 4-1. Michel Hamer liet zijn 3e doelpunt noteren, na een goede onderschepping op het middenveld. Het zou zo de wedstrijd van Michel worden, want drie minuten later maakte hij weer een fantastisch doelpunt en bracht daarmee de stand op 5 – 1. Simon van Halm ging op rechts goed door en zette hard voor. Michel kon met een hakballetje de bal in schieten. In de 66e minuut was Koen Buikema die op links goed doorging en de achterlijn kon halen. Zijn voorzet bereikte Simon van Halm en ook hij kon nu scoren. Met nog ca. 15 minuten te spelen, liet Zalk het een beetje lopen. De scherpte was er een beetje af. Toch waren er nog wel een paar goede mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar deze kansen werden helaas niet benut.

Reaal kreeg ook nog een paar goede mogelijkheden en wist er daar twee van te maken. Met name Van den Brakel kon het de verdedigers van Zalk behoorlijk lastig maken. De stand kwam hiermee op 6 – 3 in het voordeel van Zalk. Vlak voor het eindsignaal werd Gert Jan Klein gewisseld en door de spelers op de schouders genomen. Zo werd hij van het veld gedragen en wij bedanken hem voor de vele mooie jaren die hij in het eerste van Zalk heeft mogen spelen. Gernald Kanis was er niet bij, dus die konden we dit eerbetoon niet geven, maar wij bedanken ook hem voor de inzet en passie voor het eerste elftal. Beide mannen wensen we veel succes en plezier bij het tweede. De scheidsrechter floot daarna af en de eindstand werd dus 6 – 3. Na afloop werd ook Jim van der Wijk op de schouders genomen en ook hem bedanken wij voor de mooie jaren die hij voor s.v. Zalk 1 heeft gespeeld. Wij wensen hem verder veel succes bij het t, Harde. Zalk sluit de competitie af met een verdiende overwinning. Terugkijkend had er meer in kunnen zitten, maar helaas was het op beslissende momenten net even niet goed genoeg. Dat had ook te maken met een aantal blessures, al zullen we ons daar niet achter verschuilen. Er zit in ieder geval nog voldoende progressie in de ploeg, waarmee de trainers het volgend seizoen absoluut verder kunnen. Een paar versterkingen erbij en dan kan het allemaal nog erg mooi worden. Nu gaan we het seizoen mooi afsluiten met wat activiteiten en straks eind juli zal de draad weer worden opgepakt.

Opstelling Zalk:

Jim van der Wijk, Carsten Esselink, Jan Dirk van Pijkeren, Gert Jan Klein (89e minuut Gerrit van Pijkeren), Stephan van Ommen, Koen Buikema, Sander Vinke, Gerben Hamer (84e minuut Tiemon Rigterink), Simon van Halm, Aart Schreuder (79e minuut Martijn Groeneveld) en Michel Hamer.

Doelpunten
2e minuut 1 – 0 Michel Hamer
17e minuut 2 – 0 Koen Buikema
19e minuut 3 – 0 Michel Hamer
29e minuut 3 – 1 Van Brakel
55e minuut 4 – 1 Michel Hamer
58e minuut 5 – 1 Michel Hamer
66e minuut 6 – 1 Simon van Halm
78e minuut 6 – 2 Van Brakel
88e minuut 6 – 3 onbekend

Geen kaarten gevallen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*