S.V.ZALK – S.E.H. 0-3

Zaterdag 18 april speelde S.V.Zalk thuis tegen S.E.H. uit Heerde, de nieuwe koploper in de 4e klasse C. Een mooie wedstrijd waarin Zalk het seizoen sportief gezien nog wat glans kan geven. En met die bedoeling begon Zalk ook zo aan de wedstrijd. Door blessures en schorsing waren Robin Haverkamp, Carsten Esselink en Jan Dirk van Pijkeren er niet bij. Jesper Esselink was afwezig wegens een weekend weg.

Zalk startte gretig en had in het begin het initiatief, dat leverde al direct twee mogelijkheden op. Georgie Huisman kwam op links door, maar zijn voorzet bereikte de opgekomen Simon van Halm en Aart Schreuder net niet. De afvallende bal werd opgepakt door Zalk, Simon kon bijna opnieuw in stelling worden gebracht, alleen de pass was te hard. Zalk verzuimde op dat moment de wedstrijd naar zich toe te trekken en SEH kwam er daarna goed en snel uit. Met een afstandschot probeerden zij Jim van der Wijk onze keeper te verrassen, dat schot ging gelukkig over. In de 8e minuut was het opnieuw Georgie Huisman met een goede pass op Aart Schreuder. Die haalde de achterlijn en kon nog net de bal voorgeven. Er was helaas geen aansluiting waardoor de bal voorlangs ging. SEH pikte de bal op en wilde met een diepe pass hun spits bereiken. Jim stond ver voor zijn doel en kwam snel uit om de bal weg te koppen. De bal kwam echter bij een speler van SEH die direct trachtte het lege doel te bereiken. Gelukkig voor Zalk ging de bal net naast. SEH kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd en bouwde een overwicht op. Vooral Mark Zandvliet was een plaag op links en maakte het de Zalker verdediging erg moeilijk. In de 16e minuut kwam SEH dan ook op voorsprong door een doelpunt van Richard van de Streek. Het volgende half uur ging het spel aardig op en neer, zonder echte grote mogelijkheden. SEH had het verdedigend goed staan en kon met een aantal counters er soms gevaarlijk en snel uitkomen. Tim Telgen stond echter prima te verdedigen en kon een paar keer goed corrigerend optreden. Zo werd dan ook de rust bereikt met een 0 – 1 stand.

Zalk wilde direct vanaf de tweede helft de wedstrijd weer in handen krijgen. Dat lukte echter niet. Op het middenveld werd de bal verloren en kon SEH hun spits snel bereiken. Jim twijfelde met uitkomen en was daardoor te laat. Hij blokte in eerste instantie de bal nog met de handen, maar kon samen met Tim niet meer voorkomen dat de bal via Mark Zandvliet alsnog in het doel belandde. Alles wat in de rust besproken was, viel gelijk in duigen. Jan Hoosima wisselde daarna direct twee keer en wilde met de verse krachten proberen de aansluiting te krijgen om zo de wedstrijd te doen kantelen. Achterin ging met 1 op 1 spelen. In eerste instantie lukte het nog wel redelijk. Zalk kreeg twee grote mogelijkheden via Simon van Halm. Zijn inzet ging helaas net naast, waar toch meer in had gezeten. Daarna was het net of het geloof in een goede afloop er bij Zalk weg zakte. SEH kreeg behoorlijk wat ruimte en een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Ook Zalk kreeg nog een goede mogelijkheid via Sander Vinke. Veel gebeurde er echter niet meer. In de laatste minuut scoorde SEH nog een keer via Rob IJzerman en bracht daarmee de eindstand op 0 – 3. Een verdiende overwinning voor SEH dat alles in eigen hand heeft om het kampioenschap binnen te halen.

Opstelling Zalk:

Jim van der Wijk, Tonko Kruize, Ben Hofstra, Tim Telgen (58e minuut Koen Buikema), Stephan van Ommen, Georgie Huisman (70e minuut Gert Jan Klein), Simon van Halm, Gerben Hamer, Aart Schreuder, Gernald Kanis (53e minuut Sander Vinke) en Michel Hamer.

Doelpunten:
16e minuut 0 – 1
46e minuut 0 – 2
90e minuut 0 – 3

Gele kaarten:
Michel Hamer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*