S.V. Zalk – Sportclub Teuge 0-1 (Degradatie promotie duel)

 

ZalkToen we woensdag in Apeldoorn de wedstrijd Teuge–Elspeet bekeken had ik al zoiets van dat wordt een zware dobber maar de optimisten in Zalk zagen mogelijk heden genoeg.
Zalk had twee geschorste basisspelers en de 3e klasse Teuge begon in Zalk volop in de aanval te spelen maar in de 5e min was er al een counter van Zalk met in de hoofdrol Simon v Halm die keihard werkte. In de 7e min was er een vrije trap voor Teuge maar de aanvoerder schoot over, en in de 13e min was het Aart Schreuder die alleen op de keeper van Teuge af ging maar deze redde zijn ploeg voor een achterstand.
Er kwam een periode dat Zalk meer en meer druk zette en dat resulteerde in een verbeten strijd met twee gelijk opgaande ploegen en 5 corners voor Zalk, Aart Schreuder werd nog een keer vastgehouden in het strafschop gebied maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.
Ook Teuge deed zijn uiterste best met een vrije trap die keeper Jim v d Wijk maar net kon keren, daarna werd er nog slecht weggewerkt door Zalk maar het bleef tot aan de rust 0-0.

In de tweede helft was er al direct een wissel Sander Vinke die niet in de wedstrijd zat werd vervangen door A.speler Carsten Esselink die in de 2e helft een goede indruk maakte.

De 2e helft begon met een zich vrij worstelde spits Simon die op doel schoot en de 50e min was het Carsten Esselink die een poging waagde in de counter die daarop volgde was het Teuge die rakelings naast schoot. In de 61e min was het weer onze invaller Carsten maar deze keer knalde hij op de lat, Teuge had nogal veel lengte in de ploeg en dat werd Zalk fataal.

Bij een verre ingooi werd de bal doorgekopt en deze viel precies tussen de verdediging en de keeper in en prompt was het Pieter Bart Bos die er 0-1, van maakte.
Zalk moest dit even verwerken, er kwam nog een wissel en er was nog een schot van Hendry Vinke en een vrije trap van Georgie Huisman maar beide doelpogingen gingen net over.

Teuge speelde het professioneel en geroutineerd uit zoals een 3e klasse ploeg dat kan doen, en het werd een beetje rommelig en Zalk kon geen openingen meer creëren.
De beste mensen van het veld waren scheidsrechter R.v.d.Bosch en zijn assistenten M.Blok en H.Loman.
Een gelijkspel was in mijn ogen terecht geweest maar aanstaande zaterdag kan de ploeg het nog recht zetten en wie weet zijn er dan nog mogelijkheden want een 0-1 stand kan met 100% inzet door Zalk verbeterd worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*