donderdag, april 18, 2024

HomeRegiosportS.V. Zalk - V.V. Kampen 3-4

S.V. Zalk – V.V. Kampen 3-4

-

Ondanks de blessures van Hendri Vinke en Georgie Huisman begon Zalk met aanvallen in de eerste minuten, zo ging er een schot over en even later raakte spits Jorik Schuur de bal niet goed. Kampen wachtte rustig af en liet Zalk het spel maken en kwam er af toe gevaarlijk uit, Ben Hofstra werd in de 20e min. de diepte in gestuurd maar de keeper van Kampen kwam goed zijn doel uit, na een minuut of 25 kreeg Kampen de eerste kans in deze derby en de ploeg kreeg meer grip op de wedstrijd.

Maar in de 28e min was het Michel Hamer die een voorzet gaf op zijn broer Gerben helaas ging de kopbal over, even later liep de slimme spits van Kampen Revelino Sabono goed vrij en de verdediging van Zalk lette even niet goed op en hij scoorde beheerst de 0-1.

In de 32e min was er een schot van Jeremy van Dijk maar de keeper van Kampen redde prima, en er ging nog schot van Simon Halm hoog over en Jorik Schuur schoot nog tegen een medespeler op.

Net als vorig jaar ontstond zich een echte derby met veel strijd passie en emotie. Kampen speelde heel geslepen. Scheidsrechter Dhr. Rigterink uit Wilsum kon het amper belopen en had de grootste moeite met deze wedstrijd, er vielen volgens mij 8 gele kaarten waaronder 1 speler van Kampen die 2X geel kreeg (rood)

Na de rust werd Stephan v Ommen direct gewisseld en Jonathan Kroon was zijn vervanger.

In de 51e min was het wel raak voor Zalk Jeremy v Dijk ging voorbij zijn man en gaf de bal door en Simon v Halm nam de bal ineens op de slof een fantastisch doelpunt 1-1. Even later was het Jorik Schuur die door de verdediging van Kampen ging het schot van Simon v Halm die daar op volgde werd van de lijn gehaald.

Maar in de 54e min was er een goede counter van Kampen en prompt knalde Rene Dorgelo van Kampen Raak 1-2 daar bleef het niet bij want vijf minuten later was er weer een verdedigingsfout en prompt scoorde Revelino Sabono de slimme spits weer 1-3. Maar een minuut later knokte Simon Halm zich weer in de wedstrijd hij kreeg het op zijn heupen en scoorde prompt in 67e min en opeens werd het weer een echte wedstrijd er kwam een penalty voor Zalk en Simon knalde de derde in 3-3.

De strijd ontbrande zich en Zalk zette alles op alles om de wedstrijd te winnen, de linksback van Kampen liet zich gaan 2e gele kaart en daar was invaller Aart Schreuder de dupe van. Zalk kreeg echt goede kansen 74e minuut corner en een kopbal Mark Land net over. Er kwam een stormloop van kansen zo was er een mooie voorzet van Michel Hamer en stond Aart Schreuder alleen voor de keeper zijn schot ging net over.

Zo probeerde Zalk de overwinning naar zich toe te trekken en counterde Kampen er rustig op los iedereen deed maar wat en uit eindelijk ging in de 92e min Kampen met de overwinning naar huis Carsten Esselink stond op een gegeven moment tegenover drie spelers van Kampen en Kevin Veger werd matswinnaar 3-4. Ook nu weer lieten we ons net als vorig jaar in de luren leggen, in mijn ogen was een gelijkspel terecht geweest. Al speelde Zalk wel erg naïef als het niet meer lukt, is 1 punt over de streep trekken ook een kunst!