vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportS. V. Zalk verliest van Zwolsche Boys

S. V. Zalk verliest van Zwolsche Boys

-

De S.V. Zalk speelde afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys. De Zwollenaren begonnen onzeker aan de wedstijd, er werden foutjes gemaakt waar Zalk van had moeten profiteren. Na dat zwakke begin herpakte de Zwollenaren zich, en in de 13e minuut moest Zalk doelman Berry Wagterveld een redding verrichten. Ook bij Zalk ging het mis in de verdediging, zonder dat dat directe gevolgen had.

zalk
Na een half uur was het dan raak voor de Boys, Lodewijk de Vries kon vrijstaand inschieten en bracht de bezoekers op voorsprong. Kort daarop werd het door een ingekopte vrije bal 0-2.
Een kopkans voor Robin Haverkamp en kansen voor Jeremy van Dijk en Aart Schreuder leverden niets op voor Zalk, dat daardoor met een 0-2 achterstand aan de thee ging.
Zalk begon beroerd aan de tweede helft, een fout in de opbouw werd door Lennart Prins afgestraft en zo keek Zalk tegen een schijnbaar onoverbrugbare achterstand aan.

De Zalkers rechtten echter de rug en direct na de 0-3 bracht Michel Hamer de hoop bij Zalk terug door de 1-3 aan te tekenen. Voor de neutrale kijker ontspon zich vervolgens een vermakelijke wedstrijd met veel hectiek. Beide ploegen speelden vol voor de winst. In de 50e minuut kwam Zalk nog dichter bij. De arbiter kende Zalk een strafschop toe die door Mark Land feilloos werd ingeschoten.
De Zalker hoop werd echter weer de grond in geboord door een treffer voor de Boys, Bas de Man kon ongehinderd inkoppen uit een vrije bal. In het vervolg van het duel vielen er nog wat gele kaarten, en werd de Zwolse grensrechter weggestuurd wegens commentaar op de leiding. Zalk kwam niet verder meer dan een schot op de lat van Jorik Schuur, gescoord werd er niet meer.
Opnieuw een nederlaag voor Zalk, dat met drie punten uit drie wedstrijden een matige seizoenstart kent. De volgende wedstrijd wordt gespeeld in en tegen Wijthmen. Voor Zalk is het zaak op daar drie punten mee te nemen om niet te veel naar de onderste regionen af te gaan zakken.