vrijdag, maart 29, 2024

HomeRegiosportS.V.ZALK—W.Z.C. 2-0 14-02-2014

S.V.ZALK—W.Z.C. 2-0 14-02-2014

-

Op deze stormachtige middag vochten twee ploegen om aansluiting met de koploper E.Z.C.84, de eerste wedstrijd tussen beide ploegen was geëindigd in een 1-1 gelijk spel.

In de eerste helft had W.Z.C. de wind mee en dat resulteerde in de 5e minuut door een misverstand in de defensie van Zalk tot een kans maar keeper Jim v d Wijk redde in een katachtige reactie.

Na 10 minuten was er nog een afstandsschot van W.Z.C. daarna was eigenlijk de koek wel op, Zalk begon het spel (tegen de wind in)meestal over de grond te spelen en deed dat zo goed dat er een fraai doelpunt uit voort kwam. Er kwam een mooie combinatie over meerdere schijven de bal kwam bij Sander Vinke op rechts, deze gaf een voorzet en de spits Simon v Halm scoorde fraai met een boogbal over de keeper 1-0.

voetbal (2)In de 25e min waren er nog twee kleine kansjes (door de wind) voor W.Z.C, maar in de 30e min was er weer een mooie combinatie, de buitenspelval werd opgeheven er kwam een voorzet van Robin Haverkamp en Sander Vinke stond alleen voor de keeper maar schoot over.
Zalk bleef tot aan de pauze rustig over de grond spelen en was de boven liggende partij, direct na de thee wisselde de trainer Andre Wassink van W.Z.C. 2 spelers en probeerde tegen de wind in de gelijkmaker te forceren.

Toch was het Zalk speler Simon v Halm die in de 50e minuut een beste kans te gehaast naast schoot, en even later was er een vrije trap van Aart Schreuder die dwars door de muur geschoten werd, ook Leroy Penninkhof kreeg nog een kans om de score te verbeteren.
Er kwam een rommelige periode ondanks dat Zalk de wind mee had was het veldspel beduidend minder van beide partijen in de tweede helft er werd volop gewisseld bij beide partijen.

En dit viel goed uit voor Zalk, Jurjen Hofstra jaagde voorin volop en pikte een bal af van een verdediger van W.Z.C, deze gaf de bal aan Simon v Halm en die scoorde van afstand in het leegstaande doel 2-0.
In de 85e minuut was er nog een kans voor de spits van Zalk en drie minuten later kwam er nog een kans voor W.Z.C. na gepruts in de verdediging van Zalk.

Daar bleef het niet bij zo was er in de 89e nog een hele beste kans voor William Vos (Zalk) hij schoot naast en er was nog een voorzet met een kopbal van Simon v Halm op de lat. De overwinning van Zalk was in mijn ogen verdiend de beste mensen op het veld waren Aart Schreuder (Zalk) en scheidsrechter Dhr.C.C.Timmer uit Kampen die maar 1 keer geel gaf.