dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurSail Kampen steunt terminale patiënten

Sail Kampen steunt terminale patiënten

-

Benefietconcert Marinierskapel

Mariniers Korpsconcert 2013Foto: Freddy Schinkel

De landelijk bekende Marinierskapel geeft op donderdag 17 april – een dag voor de start van Sail Kampen 2014 – een groots benefietconcert in de Buitenkerk. Daarmee wil Sail Kampen geld inzamelen voor haar goede doel Stichting Vaarwens.

Sail Kampen heeft zich dit jaar aan Stichting Vaarwens verbonden. Stichting Vaarwens stelt terminale patiënten in staat nog één keer kosteloos een onvergetelijke vaartocht te maken. Het goede doel komt naar Sail Kampen met haar schip de Meander om rondvaarten met terminale patiënten te maken. De opbrengst van het benefietconcert van de wereldberoemde Marinierskapel doneert Sail Kampen volledig aan Stichting Vaarwens.

Visitekaartje
De Marinierskapel is het muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit harmonieorkest wordt gevormd door 53 geselecteerde beroepsmusici. De belangrijkste taak van de Marinierskapel is het muzikaal ondersteunen van het militaire ceremonieel voor het Koninklijk Huis, de Koninklijke Marine of Defensie in het algemeen.

Bekend
Bij het grote publiek is de Marinierskapel sinds haar oprichting in 1945 vooral bekend geworden door de vele succesvolle concerten, radio- en tv-optredens, plaat- en cd-opnamen en taptoes. Hoogtepunten in eigen land vormen de jaarlijks terugkerende Nationale Taptoe, de opening van de Staten-Generaal op Prinsjesdag en het Korpsconcert in concertgebouw De Doelen te Rotterdam. Naast bijna alle Europese landen heeft de Marinierskapel onder meer opgetreden in de Verenigde Staten, Rusland, Japan, Aruba, Curaçao en Dubai.
Het benefietconcert van de Marinierskapel op donderdag 17 april vindt plaats in de Buitenkerk aan de Buiten Nieuwstraat 101 en begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop aan de kassa en via www.sailkampen.nl.

show optreden MarinierskapelFoto: Freddy Schinkel

Sail Kampen wordt gehouden tijdens de paasdagen van 18 t/m 21 april. In 2010 was het met ruim 200.000 bezoekers het drukstbezochte paasevenement van Nederland. Vanwege het eerste lustrum en een extra uitgebreid programma, verwacht de organisatie dit jaar nog meer bezoekers. Het evenemententerrein op de langgerekte IJsselkade bevindt zich dit jaar – in tegenstelling tot voorgaande jaren – aan beide zijden van de Stadsbrug.
Automobilisten worden al voor Kampen op de hoogte gesteld van parkeerplaatsen inclusief pendeldiensten (beiden tegen betaling). Voor treinreizigers ligt Station Kampen op loopafstand en vanaf Station Kampen-Zuid rijden ook pendeldiensten.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen