zaterdag, april 20, 2024

HomeRegiosportSamenvatting Flevo Boys - Go-Ahead Kampen 1-2

Samenvatting Flevo Boys – Go-Ahead Kampen 1-2

-

goaheadEen samenvatting van de wedstrijd Flevo Boys – Go-Ahead Kampen uit de zaterdag hoofdklasse C van 19 april 2014. Speelronde 24. Doelpunten door Frank Post (FB), Eddo Wesselink en Madih Doufikar (GA). Scheidsrechter dhr. Van der Roest.

Beluister HIER de reactie van Marcel van der Steege

Go-Ahead Kampen heeft voor een enorme stunt gezorgd door met 1-2 te winnen bij koploper Flevo Boys. In Emmeloord vochten de rood gelen voor lijfsbehoud en op de zege was niets af te dingen.

Jurrian Zandbergen, Andre Timmerman en Muslu Nalbantoglu waren allen weer inzetbaar en op Hicham Ziyech na kon er eindelijk weer eens met de sterkste opstelling begonnen worden. Andre en Jurrian speelden beiden een uitstekende wedstrijd en mede door hun aanwezigheid was het Go-Ahead dat in de beginfase de wedstrijd onder controle had. Al in de 2e minuut een goede kans voor Jurrian. Madih Doufikar kwam aan de rechterkant goed door en na een voorzet op maat kopte Jurrian hard in. Kampenaar Rodney Rosink redde prima. Een paar minuten later wederom een mogelijkheid voor de rood gelen. Nick Bakker speelde af op Sander Morren en die schoot maar net naast. De koploper liet niets zien en men zat totaal niet in de wedstrijd. Go-Ahead vergat in het 1e half uur om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Muslu Nalbantoglu moest al vroeg het veld geblesseerd verlaten. Mark Koomen was zijn vervanger. Na 26 minuten een kans voor Edwin Starke. Na een goed genomen vrije trap van Sander kopte Edwin naast. Even hierna de 1e mogelijkheid voor Flevo Boys. Uit een voorzet van Timon Rorije (topscorer in de hoofdklasse C met 17 treffers) leek Arjen Spaan zijn ploeg op voorsprong te zetten. Hij faalde echter in de afwerking. Na 31 minuten kwam Flevo Boys tegen de verhouding in op voorsprong. Arjen Postma gaf een knappe steekpass op Spaan, zijn inzet werd van de lijn gehaald door Hussein Raza, maar in de rebound was Frank Post attent, 1-0. De ingevallen Mark Koomen moest ook geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger was Eddo Wesselink. Kort voor rust nog een enorme kans voor Nick Bakker. Na goed doorgaan van Jurrian redde Rosink, maar de bal belandde voor de voeten van Nick en die schoot slap in en zodoende kon Rosink wederom redding brengen. Rust 1-0.

In de 2e helft was het Flevo Boys dat een licht overwicht had. De thuisploeg was niet daadkrachtig en na 68 minuten viel dan ook de terechte gelijkmaker. Dit was een geweldig doelpunt !! Eddo Wesselink besloot om eens uit te halen van circa 30 meter. Zijn schot ging zeer fraai over doelman Rosink heen, 1-1. De treffer gaf Go-Ahead zelfvertrouwen en er werd vol voor de overwinning gestreden. Flevo Boys gaf veel ruimte achterin weg en de thuisploeg oogde kwetsbaar. In de 78e min kwam Andre Timmerman knap door aan de rechterkant. Zijn voorzet belandde bij Jurrian en die schoot in een zeer kansrijke positie naast. 3 minuten later was het wel raak. Jurrian won een persoonlijk duel, gaf een steekpass op Nick Bakker en die wist op zijn beurt goed af te leggen op Madih. De clubtopscorer kon simpel binnen tikken en hij scoorde alweer zijn 13e goal van dit seizoen. Flevo Boys probeerde hierna om de gelijkmaker te forceren, maar Go-Ahead kwam geen moment meer in de problemen. Het centrale verdedigingsduo Edwin Starke en Jeroen van den Bosch speelden beiden een puike wedstrijd en er werd niks weggegeven. Zo eindigde dit duel in een verrassende maar zeer belangrijke overwinning voor de rood gelen !!

* CSV Apeldoorn 2-4 Staphorst

Door deze zege is Go Ahead Kampen Berkum voorbij gegaan op de ranglijst. AZSV en WHC staan beiden nog 3 punten voor op de ‘Rood Gelen’. A.s maandag wordt de cruciale wedstrijd VVOG – DETO Twenterand overgespeeld. Beide ploegen moeten vrezen voor rechtstreekse degradatie. Men verwacht een zeer spannende apotheose in de hoofdklasse C !!