Scholengemeenschap Pieter Zandt Presents;154 Havo3 leerlingen gaan iets doen voor een ander, binnen de gemeente Kampen

Aanstaande woensdag, 13 oktober 2021, gaan 154 leerlingen, tezamen met hun mentoren, zich massaal inzetten in de meest uiteenlopende projecten binnen de Flevowijk in de Gemeente Kampen. Er zijn in totaal 15 organisaties die meehelpen aan deze dag.

Er zijn in totaal 20 verschillende vormen, waarbij de ontmoeting met de medemens centraal staat, maar daarnaast ook de handen uit de mouwen worden gestoken.

Zo gaan de leerlingen diverse tuinen opruimen, een Effe Buurten project doen via WIJZ Welzijn Kampen, bingo en spelletjes spelen bij PGVZ, een onderzoek doen naar de leefbaarheid binnen de Flevowijk voor de Gemeente Kampen, koffie schenken bij Perron 1, aan de slag in het Voedselbos en Voedselbank, samen met medebewoners afvalprikken, een ontmoeting met jongeren van het AZC enz.
Alle projecten waarin de leerlingen hun visitekaartje van de begrippen Respect, Meeleven, Toewijding & Verantwoordelijkheid kunnen meegeven.

Het doel van de Projectdag:
De ontmoeting staat centraal deze dag! De jongeren gaan praktisch of sociaal aan de slag voor mensen die hulp nodig hebben. Een dag waarop er met behulp van deze mensen maar liefst 750 uur aan sociaal kapitaal ingezet wordt deze dag “aldus coördinator Fennanda Dekker “.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*