Online kaartverkoop Scratch Kampen van start

Scratch

De kaartverkoop voor het concert van de Scratch Kampen 2016 is van start gegaan. Via de nieuwe website www.scratchkampen.nl kunnen kaarten worden besteld voor slechts € 10,-.

Scratch Kampen 2016 vindt op zaterdagavond 25 juni om 19.30 uur plaats in de sfeervolle Burgwalkerk aan de Burgwal 59 te Kampen. Met diverse solisten, een scratchkoor van ruim 150 zangliefhebbers en een orkest met zo’n 35 professionele musici, is Scratch Kampen een van de grootste klassieke concerten die in de regio Kampen-Zwolle worden gegeven. Kinderen tot en met 12 jaar genieten gratis toegang.

De term ‘scratch’ is afkomstig van de Engelse uitdrukking ‘to start from scratch’, in goed Nederlands ‘met niets beginnen’. Zo begint ook de Scratch Kampen: het scratchkoor bestaat uit amateur zangliefhebbers uit heel Nederland die op de 25e juni voor het eerst als koor bijeen komen om op één dag alle muziekstukken in te studeren. In de avond vindt dan de feestelijke uitvoering voor publiek plaats.

Een stevige muzikale uitdaging gaan de koorleden niet uit de weg want het programma is van hoge artistieke kwaliteit. Op het repertoire van Scratch Kampen staan de Missa Criolla van Ramirez, het Gloria van Vivaldi, de Zeven Kruiswoorden van Franck en het Requiem van Mozart. Stuk voor stuk geweldige klassieke werken die liefhebbers van klassieke koormuziek zeker zullen bekoren.

Solisten
De vrouwelijke solisten zijn sopraan Elske te Lindert en alt Emma Brown. Te Lindert maakt deel uit van Ensemble Il Canto di Rame en is veelgevraagd in de oratorium wereld. Ze is ook een begenadigd organist en gaf onlangs nog een geweldig orgelconcert in de Bovenkerk in Kampen. Brown is een Engelse opera- en oratoriazangeres die ook het werk van nieuwe componisten niet schuwt. Bas Lars Terray en tenor Aart Mateboer vullen de mannenstemmen in. Zij zingen beiden bij het Groot Omroepkoor en zijn veelgevraagde solisten in de oratoriumwereld. Kampenaar Aart Mateboer is organisator van het evenement en zal ook optreden als dirigent.

De scratch Kampen 2016 wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de Ondernemersvereniging Kampen en het Cultuurfonds Kampen, een fonds op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Wie meer wil weten over de Scratch Kampen 2016 of nog wil deelnemen aan het scratchkoor, kan een kijkje nemen op de kersverse website www.scratchkampen.nl en op Facebook: https://www.facebook.com/ScratchKampen

 

Scratch Kampen