woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportSet Up IJsselmuiden overklast Veracles

Set Up IJsselmuiden overklast Veracles

-

 

Set Up IJsselmuiden was er alles aan gelegen om vandaag zaken recht te zetten. Zaken als een verlies van de week eerder uit bij Meppel, die volkomen onnodig en zeker zeer onder het niveau was van wat Set Up kan halen. De vorige uitwedstrijd uit bij Veracles uit Groningen, waarin uiteindelijk een hoofdrol is opgegaan richting de scheidsrechters en lijnrechters. Daarnaast kon Set Up IJsselmuiden goede zaken doen door zich definitief veilig te spelen in de tweede divisie.

Door blessures en andere persoonlijke motieven miste Set Up maar liefst 6 spelers. Hiervoor werden gelegenheidsspelers Arjen Vahl en Jos Schrijver (heren 2) bereid gevonden om resp. de diagonaal en libero positie in te vullen. Tevens vonden Joel Klooster en Harald van Dieren (beide talenten uit het jonge heren 3) dit een mooi moment om de selectie aan te vullen.
Set Up ging de eerste set fel van start. Met goede services werd de passing van Veracles onder druk genomen. Geen moment hebben zij in die set gezeten. Set Up had de passing op orde en Rick was hierdoor volledig vrij in zijn keuzes, waarbij alle aanvallers hun punten meepakten. Met 25-19 ging de set naar Set Up.

De tweede set kwamen er bij Veracles de nodige wissels in, maar ook deze set ging Set Up fel van start. Een kopie van de eerste set leek het te gaan worden, maar met echter minder punten voor Veracles, 25-16.
De derde set startte weer identiek als de eerste twee sets. Prima services, juiste passes gevolgd door goede set ups en aanvallers die er vrij lustig op los konden scoren. Echter halverwege de derde set haperde de motor van Set Up. De passing bleef achterwege en langzamerhand kwam Veracles beter in hun spel. Zij kwamen er aan de buitenkant meer en meer door in de aanval en begonnen hun punten te maken. Dit doordat Set Up plotseling grossierde in vele eigen fouten. De tussenstand 22-22 heeft hier nog op het bord gestaan, wat volledig tegen de verhouding in van de wedstrijd is geweest. Set Up schakelde op het juiste moment een tandje bij na een aantal juist getimede time-outs van coach Jager en sloot de set af met 26-24. De winst was hiermee een feit.

In de laatste thuiswedstrijd op zaterdag van dit seizoen wilden de mannen van Set Up de volle winst binnenhalen. Wederom werd er flitsend gestart. Een mooi moment om halverwege de set Joel Klooster en Harald van Dieren aan het tweede divisie niveau te laten ruiken. Hopelijk smaakt dat voor deze jongens naar meer en gaan zij er alles aan doen om hier een basisplaats te veroveren. Deze jongens draaiden prima mee in de lopende motor van Set Up en de set werd met 25-13 afgesloten.

Set Up heeft laten zien dat het zich prima aan kan passen aan diverse omstandigheden als personele bezetting. De gastspelers hebben laten zien dat zij prima op dit niveau mee kunnen en hebben gespeeld alsof zij jaren ervaring op het niveau van de tweede divisie hebben.

Aanstaande woensdag zal alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zijn, deze start tegen de nummer 3 Lycurgus om 20:30 uur. De zaterdag erna zal Set Up de competitie afsluiten met een uitwedstrijd bij Oranje Nassau in Groningen.
Met de vier-nul winst heeft Set Up het nu al prima gedaan in de tweede divisie. Het debuutjaar waarin gedurende het seizoen een brok aan ervaring opgedaan is. De achtste plek is definitief voor Set Up, waarbij zij met zeer goede uitslagen zelfs nog kunnen stijgen de laatste twee wedstrijden.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen