dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportSet Up Jeugd naar halve finales Nederlands Kampioenschap.

Set Up Jeugd naar halve finales Nederlands Kampioenschap.

-

Volleybalvereniging Set Up IJsselmuiden is met maar liefst drie jeugdteams doorgedrongen naar de halve finales van het Nederlands Kampioenschap.

In een strijd om het Nederlands Kampioenschap spelen alle volleybal jeugdleden uit Nederland tegen leeftijdsgenoten om het Nederlands Kampioenschap.

Op een toernooidag wordt op meerdere plekken in Nederland in diverse poules bepaald wie de sterksten zijn en doordringen naar de halve finales van het Nederlands Kampioenschap.

Jongens C wist onder leiding van Arjen Kaspers naar een paar zenuwslopende wedstrijden naar de beste zestien teams van Nederland.

Jongens B, onder leiding van Dave de Velde wist te winnen van Kangeroe en Smash. De laatste wedstrijd tegen het ongeslagen Apollo (de nummer 4 van vorig jaar) was bepalend voor de poulewinnaar. Set Up ging flitsend van start en won de eerste set vrij ruim. De tweede set werd verloren maar door de behaalde resultaten ging ook Jongens B als poulewinnaar door. Jongens B zit ook bij de beste 16 teams van Nederland.

De meiden van Set Up IJsselmuiden uitkomend in de categorie B beleefden ook een historische dag. Onder leiding van Remco Bultman wist dit team zich op vechtlust en doorzettingsvermogen naar een eerste plek in de poule te loodsen. De eerste wedstrijd tegen Kangeroe werd nog gelijk gespeeld. Daarna werden Bas Autowas en De Meeuwen in de poule aan de zegekar gebonden. De meiden waren al super tevreden met een vooraf onverwachtse 1e plek in de poule. Des te spannender werd de kruisfinale die nog gespeeld moest worden voor een plek in de volgende ronde. Tot 20-20 ging het gelijk op tegen Unive/DAC. Daarna zette Set Up een tandje bij en won de eerste set. Met dezelfde ingezette eindsprint van de eerste set wist Set Up direct afstand te nemen van Unive/DAC. Voor het eerst in de geschiedenis van Set Up plaatsten de meiden zich knap voor de halve finales.

Helaas wisten Roel Verloop met de CMV jongens en Doreen Westerink en Joyce Blokzijl met de CMV meiden geen volgende ronde te bereiken.

Een prima prestatie van de jeugd van Set Up. Wie weet wat de halve finales op 8 februari nog voor moois gaan brengen.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen