Set-Up wint overtuigend van Veracles

85

Holtland Accountants Set-Up heeft afgelopen zaterdag een overtuigende start gemaakt in de competitie van het seizoen 2024/2025 door met 3-1 te winnen van Veracles uit Groningen.

Na drie nuttige bekerwedstrijden begon de competitie voor Set-Up afgelopen zaterdag. Dit seizoen speelt het team in de eerste divisie, waar ze meerdere teams uit Groningen zullen treffen. De eerste tegenstander was het eerste herenteam van studenten volleybalvereniging Veracles.

Door blessures van Niek Timmerman en Harald van Dieren en de afwezigheid van Louren Nentjes (werk), werd er een beroep gedaan op de bredere selectie. Jorrit Brink, Joël Vaandering en Dinand Dekker namen de passposities in, ondanks hun beperkte ervaring. Het drietal wist zich echter goed staande te houden tijdens de wedstrijd.

Vanaf het begin was Set-Up scherp. De pass was stabiel, waardoor spelverdeler Matthias Sulkaldi het spel goed kon verdelen en de aanvallers makkelijk konden scoren. De verdediging en blokkering werkten eveneens uitstekend samen, wat Veracles lastig maakte om zelf tot scoren te komen. Dankzij de steun van het enthousiaste publiek heerste er een sterke sfeer in de Oosterholthoeve, en Set-Up wist de eerste drie sets overtuigend te winnen met 25-15, 25-14 en 25-18.

Coaches Bart van Vliet en Rob van der Spek waren onder de indruk van hun ploeg: “We zijn trots op de passie en strijdlust die vandaag zijn getoond. In combinatie met het goed uitvoeren van het tactische plan vormde dit een sterk geheel. Dit bevestigt dat we op de juiste weg zijn en geeft veel voldoening. Hoe snel deze groep de strategie oppikt en toepast, is bijzonder.”

In de vierde set slopen er wat slordigheden in het spel van Set-Up. Ze wisten geen afstand te nemen van Veracles, en de Groningers waren net iets scherper boven de twintig punten, waardoor de set met 24-26 naar de uitploeg ging.

Komend weekend staat er een uitwedstrijd op het programma. De heren uit IJsselmuiden spelen zaterdag 19 oktober om 19.30 uur tegen Dio Bedum.