Set-Up wint seizoenopener in Sneek

249

Na een intensieve voorbereiding begonnen de heren van Set-Up IJsselmuiden afgelopen zaterdag aan hun campagne in de nationale bekercompetitie. In Sneek stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Lokomotiv Hydra. Na een spannende strijd van vijf sets trokken de mannen uit IJsselmuiden uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 2-3.

De wedstrijd tegen Lokomotiv Hydra markeerde de officiële start van het nieuwe seizoen voor Set-Up IJsselmuiden H1. Na handhaving in de eerste divisie via de nacompetitie vorig seizoen, heeft het team enkele veranderingen ondergaan. Een aantal bekende gezichten nam afscheid, maar daartegenover stond de aanvulling van de selectie met talentvolle spelers uit de eigen jeugd. Ook zijn de ervaren spelers Mark Flier en Louwe van den Bos weer toegevoegd aan het team. Met Bart van Vliet als nieuwe trainer, die samen met aspirant coach Rob van der Spek de technische leiding heeft, begint Set-Up vol vertrouwen aan het seizoen.

Voorbereiding en Teamgeest

De intensieve voorbereiding van het team richtte zich niet alleen op techniek en tactiek, maar ook op conditie en teambuilding. Naast de vele trainingsuren werd er tijd besteed aan het versterken van de groepsdynamiek. Een hoogtepunt was een inspirerende sessie met profvoetballer Kingsley Ehizibue, die het team motiveerde om het beste uit zichzelf te halen.

Bekercompetitie als Opmaat naar het Seizoen

Door een nieuwe competitieopzet van de Nevobo start Set-Up met drie bekerwedstrijden voordat de reguliere competitie begint. Naast Lokomotiv Hydra treft Set-Up in de poule A.V.C.96 uit Akkrum en Vovem’90 uit Emmeloord. Deze wedstrijden bieden de perfecte kans voor het team om de geleerde lessen uit de voorbereiding in praktijk te brengen.

Wedstrijdverloop

Op zaterdag 14 september gingen de heren van Set-Up vol energie de strijd aan tegen de Friese tegenstander. Hoewel de eerste set nipt verloren ging met 28-26, bleef de sfeer binnen het team uitermate positief. In de tweede set reageerde Set-Up scherp en voerde de aanwijzingen vanaf de zijlijn direct goed uit, wat resulteerde in een overtuigende 18-25 winst.

De derde set verliep minder voorspoedig door enkele slordigheden, waardoor Lokomotiv Hydra de set pakte met 25-18. Toch toonde Set-Up veerkracht en bleef het team strijden voor elke bal, wat vertrouwen gaf richting de vierde set.

In de laatste twee sets liet Set-Up zien dat ze op de juiste weg zijn. De spelers toonden mooie combinaties van verdedigingen, aanvallen en blokkeringen, en de spelvreugde spatte van het veld af. Dit resulteerde in een klinkende 14-25 winst in de vierde set en een sterke afsluiting met 9-15 in de beslissende vijfde set.

Blik op de Toekomst

Met deze overwinning zet Set-Up IJsselmuiden een sterke eerste stap in de bekercompetitie. Komende zaterdag speelt het team opnieuw een uitwedstrijd in Friesland, dit keer tegen A.V.C.96 in Akkrum om 19.30 uur. Op 28 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Vovem’90, om 19.00 uur in sporthal De Oosterholthoeve.

Set-Up IJsselmuiden H1 kan terugkijken op een succesvolle start en gaat vol vertrouwen verder in de bekercompetitie.