donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportSet Up zendt kampioen met nederlaag naar huis.

Set Up zendt kampioen met nederlaag naar huis.

-

IJsselmuiden 23 april – Voor de afsluitende wedstrijd stond er een mooi affiche op het programma. Kampioen VVH uit Harlingen kwam op bezoek bij Brezo/KBS Set Up. Set Up wilde er alles aan doen om de nederlaag die in de eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij VVH was geleden.

2016-04-23 - Brezo_KBS Set Up - VVH H1

Hans Bruins beschikte over een minimale selectie die het vandaag op zouden moeten nemen tegen VVH. Mede om die reden is Marc Verbaan uit het tweede aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Iets wat nodig bleek gezien het feit dat Dave de Velde vroeg in de eerste set geblesseerd het veld moest verlaten.
Eén van deze opdrachten was met veel druk serveren. Hier werd veelal gehoor aan gegeven en dit zorgde ervoor dat Brezo/KBS Set Up prima mee kon komen in de eerste set. Echter na het bereiken van de 20 punt werd de thuisploeg wat slordig. Gevolg was een 22-25 verlies in de eerste set.

Kees ten Brinke (libero) werd veelvuldig opgezocht in de pass maar had zijn zaakjes prima op orde waardoor de Matthias het spel kon maken. Aanvallers gingen volle bak en Set Up speelde steeds overtuigender. De set kon Set Up met 25-18 binnen halen.
De derde set startte Brezo/KBS Set Up waar ze gebleven waren. Veel ballen verdedigen, gevarieerd aanvalsspel en de nodige blokpunten. Echter richting het eind van de set was het nog spannend maar Set Up was het die aan het langste eind trok. 26-24

Dat er derde set veel energie gegeven was in combinatie met de opluchting van het winnen van de derde set, zorgde er in de vierde set voor dat de IJsselmuidenaren onder hun niveau zakte. Een terechte setwinst van 18-25 voor de gasten uit Harlingen.
Wat is er nu mooier dan het seizoen thuis winnend afsluiten tegen de kampioen.
Coach Bruins zette zijn mannen nog eenmaal op scherp om de laatste minuten van het seizoen alles eruit te persen en dat lukte. Er werd zeer scherp gestart met veel servicedruk en met een 8-2 wissel werd er van kant gewisseld.
Na de wissel werden aanvankelijk door beide partijen side outs goed uitgespeeld en Harlingen kwam dichterbij. Set Up nam nog een time-out om alles nog eenmaal op scherp te zetten. Op de stand van 13-11 wist Set Up een lange rally af te sluiten en kwam daarmee op matchpoint. Het matchpoint werd direct verzilverd.

Hiermee zetten de mannen uit IJsselmuiden zich op een keurige derde positie van de Derde divisie B (Regio: Noord).

Wij hopen een ieder volgend jaar weer te mogen begroeten.