Sieraden ‘de keuze van Kampen’ wie is wie

Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Paula de Ruiter, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

Stedelijk - Paula de Ruiter

Foto: Narrow fotografie

Wat is je beroep?

Ik ben ex docent tekenen en kunstgeschiedenis, ik ben nu voornamelijk bezig met grafiek.

Wat is je binding met Kampen?

Ik ben in 1952 geboren in een woonark in de Burgel in Kampen, heb tot mijn 17e in Kampen gewoond en na omzwervingen ben ik hier weer terecht gekomen. Ik heb onder andere meer dan 35 jaar les gegeven aan het Johannes Calvijn Lyceum (nu Ichthus college)

Draag je vaker sieraden?

Sieraden draag ik niet veel. Ik draag wel altijd de trouwring van mijn moeder en vaak een munt uit 1711 aan een kettinkje. Die munt is door mijn man opgedoken uit een Nederlands scheepswrak ‘de Liefde’ bij de Shetlands.

Wat vond je van de ervaring om bij Galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

Ik vond het heel bijzonder om de Galerie en al die sieraden te zien. Ik vond het ook leuk om verschillende sieraden uit te proberen en te zien of het wat voor je doet, of juist niet.

Kende je het museum al voor dit project?

Jazeker, en afgezien van de vaste collectie ben ik steeds weer verrast door het hoge niveau van de tijdelijke exposities. Bijvoorbeeld zomaar een Robbie Cornelissen in Kampen, erg verrassend.

Wat vond  je van de fotoshoot?

Het hele gebeuren rondom de fotoshoot was een aparte ervaring. Ik zag in het uiteindelijke resultaat het gezicht van één van mijn zussen terug, juist degene waarvan ik dacht dat ik daar helemaal niet op leek!

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*