Sieraden ‘de keuze van Kampen’ wie is wie

Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Duncan Hulleman, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

image001

Foto: Narrow fotografie

Wat is je beroep?

Ik ben zelfstandig ondernemer/ camjo/ journalist en nog veel meer!

Wat is je binding met Kampen?

Ik ben zo’n 10 jaar geleden in Kampen komen wonen vanwege mijn werk. Een goede vriend woonde hier al, dus was de keuze niet zo moeilijk. Kampen is een interessante en leuke stad, waarin ik nog steeds iedere dag het gevoel heb dat ik op vakantie ben!

Draag je vaak sieraden?

Ik ben geen echte sieradendrager. Meestal alleen een horloge, maar ook dat lang niet altijd.

Wat vond je van de ervaring om bij Galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

Een heel bijzondere ervaring. Mijn interesse ligt niet automatisch bij sieraden. Iets nieuws ontdekken vind ik altijd leuk en belangrijk. Deze ontdekking was daarom erg interessant.

Wat vond je van de fotoshoot?

Erg tof om gefotografeerd te worden door een echte vakman. Heel bijzonder om zelf eens even in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ik ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Kende je het museum al voor dit project?

Ja, ik kende het museum best wel goed. Vanuit mijn werk heb ik al regelmatig contact met het museum.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Ik vind het erg bijzonder dat het Stedelijk Museum Kampen telkens weer een nieuwe invalshoek weet te vinden om mensen met kunst en historie in contact te laten komen. Ik kan dan ook niets anders dan lof geven aan de medewerkers van dit prachtige museum waar Kampen, Overijssel en Nederland trots op mag zijn!