Sieraden ‘de keuze van Kampen’ wie is wie

Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Eisjen Schaaf, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

3H2B5861-bewerktFoto: Narrow fotografie

Wat is je beroep?

Ik ben vrijwilligers coördinator bij het Stedelijk Museum Kampen

Wat is je binding met Kampen?

Geboren, getogen, weggegaan, over de wereld gezworven en weer met blijdschap teruggekeerd.

Draag je vaker sieraden?

Altijd. Ga nooit zonder sieraden de deur uit. Dat voelt alsof ik niet aangekleed ben.

Wat vond je van de ervaring om bij Galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

Heel bijzonder om zo veel aparte sieraden van over de hele wereld in één galerie bij elkaar te zien. Het was ook een fantastische ontvangst en de sfeer was geweldig.

Kende je het museum al voor dit project?

Ik werk er vanaf het allereerste begin. Of liever gezegd, vanaf 7 maanden voor de opening.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Dat ik het bijzonder vind dat je met 25 mensen die je niet of nauwelijks kent binnen een korte tijd zo’n warme band kunt hebben. Dat ze bereid zijn om voor een mooi project veel van zichzelf bloot te geven. Voor een professionele fotograaf gaan staan is geen kleinigheid. De sessies duurden soms lang en toch bleef iedereen blij, vrolijk en betrokken. Het laat weer zien dat wanneer mensen een gezamenlijk, goed of mooi doel hebben ze bereid zijn om er met elkaar helemaal voor te gaan.