Sieraden ‘de keuze van Kampen’ wie is wie

Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Janita Tabak, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

3H2B5834-bewerkt

Janita Tabak

Foto: Narrow fotografie

 

Wat is je beroep?

Ik ben zelfstandige, nu extern projectleider/procesregisseur bij IJsselheem voor de locatie Margaretha.

Wat is je binding met Kampen?

Ik woon hier inmiddels alweer 25 jaar. Ik werk hier en hou van deze gemeente, haar historie en de mensen.

Draag je vaak sieraden?

Ja, vooral sieraden met een emotionele waarde. Stukken die ik heb gekregen van mijn (groot)ouders of van mijn man.

Wat vond je van de ervaring om bij Galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

In een woord ge-wel-dig! Het was zo leuk om met een groep Kampenaren dit avontuur te ondernemen. We hebben het heel gezellig gehad en iedereen was zo begaan met elkaar. Dat was heel bijzonder.

Kende je het museum al voor dit project?

Natuurlijk!

Wat vond je van de fotoshoot?

Leuk leuk leuk! De hele entourage is natuurlijk bijzonder, je wordt echt in de watten gelegd. Iemand frunnikt aan je haar, een ander doet de make-up, dat is gewoon leuk. Maar de verhalen van mijn mede modellen hebben de meeste indruk gemaakt. Sommigen hebben zichzelf echt overwonnen. En als je samen in die kelder zit te wachten op de fotograaf dan gebeurt er iets, al snel worden er diepe zielenroerselen besproken. De wijze waarop iedereen ondersteund werd en gecomplimenteerd werd met het resultaat was een warm bad.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Ik wil het hele team bedanken en dan met name Eisjen en Stan. Het was één groot feest en dat is vooral te danken aan hun enthousiasme en de liefde waarmee ze hun vak uitoefenen. Ik merk dat ik geen woorden heb voor hoe bijzonder deze ervaring was. Hopelijk maken de foto’s bij de tentoonstelling dat duidelijk. Soms zijn woorden niet genoeg.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*