Sieraden ‘De keuze van Kampen’ Wie is wie

Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Anneke Helleman, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

Anneke Helleman

Wat is je beroep?
Ik ben zelfstandig ondernemer bij Woninginrichting Helleman in de Oudestraat.

Wat is je binding met Kampen?
Ik ben hier geboren en getogen.

Draag je vaker sieraden?
Ik draag zeker vaak sieraden, oorbellen eigenlijk altijd wel.

Wat vond je van de ervaring om bij galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?
Het was een belevenis. De groep ” modellen” is fantastisch. Marie Jose, de eigenaresse van Galerie Marzee, is ongelooflijk gedreven en lief. De sieraden waren trouwens prachtig.

Wat vond je van de fotoshoot?
De fotoshoot was geweldig,leuk, gezellig, serieus en het vakwerk van het hele team maakte het compleet.

Kende je het museum al voor dit project?
Jazeker. Ik woon er bijna naast en kom geregeld een expositie bekijken.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik heb er bijna 25 nieuwe vrienden bij. We hebben inmiddels een groeps-app met z’n allen, ik geniet van het contact. Ben nog steeds blij dat ik benaderd ben door Eisjen Schaaf van het Stedelijk Museum Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*