Sieraden ‘de keuze van Kampen’ wie is wie

Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Fem Kroezen, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

Stedelijk - Fem Kroezen

Foto: Narrow fotografie

Wat is je beroep?

Ik werk bij de kringloop en verzorgingshuis de Vijverhof.

Wat is je binding met Kampen?

Mijn binding met Kampen heb ik vooral door mijn vrienden, maar ook door mijn werk bij de kringloop en de Vijverhof.

Draag je vaak sieraden?

Ik draag wel sieraden. Ik ben door deze ervaring niet meer sieraden gaan dragen, maar ze hebben wel een andere betekenis gekregen zodat ik ze bewuster koop.

Wat vond je van de ervaring om bij galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

Ik vond het een hele fijne dag en heel bijzonder om in de galerie te zijn om al die kunstwerken te mogen bewonderen. De goede verzorging was natuurlijk ook erg prettig. Ik vond het erg leuk om de fotoshoot te doen, wel lastig om ernstig te kijken en terug te blikken. Het sieraad dat ik uitgekozen heb staat voor vrijheid en daar word ik blij van. Het was trouwens wel heel leuk om met de fotograaf en de mensen om hem heen te werken.

Kende je het museum al voor dit project?

Jazeker, het museum kende ik al.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik zou graag iedereen willen bedanken die hieraan meegedaan heeft, en Eisjen natuurlijk voor de keuze voor mij! Ik heb genoten en ben een mooie ervaring rijker.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*