Sieraden ‘de keuze van Kampen’ wie is wie

Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Brigitte van Hulzen, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

3H2B0736-bewerkt

Foto: Narrow fotografie

Wat is je beroep?

Ik werk 2 dagen in de week bij de Hema en ik werk een paar uur in de week voor mezelf als nagelstyliste.

Wat is je binding met Kampen?

Ik ben geboren en getogen in Kampen. En ik ben graag bij mijn familie die ook in Kampen woont.

Draag je vaak sieraden?

Ik draag alleen sieraden als ik een feest of een verjaardag heb, ik ben vooral gek op ringen en armbanden.

Wat vond je van de ervaring om bij Galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

Ik vond het een eer dat ik uitgenodigd werd, maar ook doodeng. Ik heb echt een aantal angsten overwonnen. Ik heb ook erg mijn ogen uitgekeken naar al het moois wat ik bij Galerie Marzee heb gezien.

Wat vond je van de fotoshoot?

Nadat ik hier ook weer mijn angst overwonnen had, vond ik dat super gaaf om te doen.

Kende je het museum al voor dit project?

Ik wist van het bestaan en het zit, vind ik, in een van de mooiste gebouwen van Kampen. En je kunt er lekker koffie drinken.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Heb je interesse om je nagels mooi te verzorgen? kijk dan op mijn Facebookpagina. Bij de fotoshoot van Galerie Marzee zijn buiten mijn eigen nagels ook bij een ander persoon de nagels door mij verzorgd en hierdoor in het museum te bewonderen. Dat is een leuke bijkomstigheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*