Skonenvaarder maakt zich op voor NK Kano in Kampen

Op het Drontermeer in Kampen wordt op zaterdag 11 en zondag 12 juni de Hanzeregatta gehouden. Het zijn 2 wedstrijden ineen. Enerzijds wordt er gestreden om de Hanzebokaal over wedstrijden van 200 en 500 m, anderzijds wordt er gestreden om het Nederlands Kampioenschap Langebaan. Dat zijn wedstrijden over 1000, 2000, 3000 en 5000m.

Afgelopen jaar zijn veel leden van de Skonenvaarder Nederlands Kampioen geworden, waaronder junioren Ruth Vorsselman en William Bos. De snelste Kanoer van Nederland onder de 23 jaar, Kampenaar Albart Flier (foto), wist vorig jaar knap zilver te pakken op de 5.000m door binnen 1 seconde achter torenhoog favoriet en meervoudig kampioen Bram Brandjes te finishen. Dit jaar hoopt de kamper vereniging op vergelijkbare prestaties.

Er zijn 4 verenigingen uit Overijssel die deelnemen zijn:
Skonenvaarder uit Kampen (www.skonenvaarder.nl)
Deventer Kanovereniging (www.deventerkanovereniging.nl)
Twentse Watersport Vereninging uit Hengelo (www.twvhengelo.com)
KV Hardenberg (www.kvhardenberg-vecht.nl)

Op zondagmiddag wordt de Hanzebokaal uitgereikt voor de best presterende vereniging van het weekend. Vorig jaar wonnen de Skonenvaarders zelf deze prestigieuze bokaal. Dit jaar zal dat niet zo vanzelfsprekend zijn, gezien de zware concurrentie in de eerste wedstrijden van het seizoen.

Voor wie het evenement wil bijwonen, het wordt gehouden op Drontermeer bij het terrein van vereniging De Skonenvaarder. Dit ligt tussen De Musicclub en Camping de Roggebotsluis. De toegang is gratis.
Voor meer info kun je terecht op www.skonenvaarder.nl