dinsdag, juni 25, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportSkonenvaarder succes in Wormer

Skonenvaarder succes in Wormer

-

In een zonovergoten Wormer maar wel met een harde schuine tegenwind werden op zaterdag 13 april de Zwetplassers Sprintcup-wedstrijden kanovaren gehouden. Zo’n tien kano-verenigingen uit het hele land bestreden elkaar op de sprintafstanden 100, 200 en 500m. Ze deden dat in éénpersoons-, tweepersoons-, en vierpersoonskano’s. (K1,K2 en K4). De pupillen voeren veelal in MK’s: mini-K1/K2.

Het werd een zeer succesvol weekend voor de Skonenvaarders. Naast de hieronder genoemde resultaten werden nog veel meer zilveren en bronzen medailles weggekaapt.

Bij de pupillen haalde Norah Schrijer in de MK1 goud op de 100 en 200 meter en Jonas Griffioen drie keer goud (ook op de 500m).

Bij de dames aspiranten won Silke Griffioen goud op de 500 meter in de K1 en samen met Norah Schrijer drie keer goud in de MK2. Anna Reurink haalde in de MK2 drie keer zilver.

Bij de heren junioren A heerste Christian Kampjes: op alle drie de afstanden goud in de K1.

Cian Bakker uit Eindhoven glorieerde in de K1 driemaal bij de junioren B. Jasper Kappert, Lars Reurink en Flint Griffioen verdeelden daar meestal het zilver en brons.

Bij de heren aspiranten K2 wonnen Jonas Griffioen en Rien Broshuis (uit Enschede) eenmaal goud en tweemaal zilver.

Bij de heren won William Bos tweemaal goud in de K1 (100 en 200m), dat herhaalde hij in de K2 met Pepijn Rippen op de 200m. Deze beide heren wonnen samen met Daniël Bos en Onno hellendoorn ook nog goud op de 500m K4.

De K4-boten waren sowieso succesvol: de K4 van de junioren B (Kappert, Griffioen, Griffioen , Reurink) haalde drie keer goud. De dames K4 haalde met Jennely Bos, Willeke Klappe, Aukje Timmerman en Silke Griffioen brons.

Alle vaarders treffen elkaar weer op 10 en 11 juni tijdens de Hanzeregatta in Kampen!!

Foto’s: Bert Oldenburg

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen