Skonenvaarder vol vertrouwen aan de start van het nieuwe seizoen.

skonenvaarder2

De sportploeg van Kampen maakt zich op voor het wedstrijdseizoen, waarbij de lat wederom erg hoog ligt. “Maar die uitdaging gaan we graag aan’, aldus trainer Chris Hellendoorn.(foto)

Door de zachte winter zijn we in staat geweest vrijwel elk weekend 1 of 2 keer het water op te gaan. Daarnaast hebben we in de winteravonden meerdere malen per week aan conditie, kracht en stabiliteitstrainingen gewerkt. Nadat eind maart het uur is verzet is echter weer het ruime sop gekozen en zijn de doordeweekse avonden weer geschikt om het water op te gaan.

De combinatie van kracht, balans, uithoudingsvermogen en techniek maakt de kanosport zo uniek. Daarnaast draag het vele varen bij aan het versterken van het bootgevoel. Als beginner moet je van zwemmen houden, zolang je het bootgevoel nog niet beheerst. Zie het als leren fietsen zonder zijwielen.

Door de conditietrainingen voor het hele lichaam is het eenvoudig om uitstapjes te maken naar andere sporten, zoals hardlopen of een survival in de boomtoppen. Dat je door de trainingen er fysiek beter uit gaat zien, bleek wel tijdens de uitverkiezing van de sportman van Jaar, waarbij niet alleen de prestaties van kanoër Albart Flier opvielen, maar zeker ook zijn schouderpartij tot de verbeelding sprak.
“Dit jaar gaan we vol meedoen voor het kampioenschap van Nederland.” zegt Chris die alle mogelijkheden ziet om dit jaar voor de 6e achtereenvolgende keer Kampioen van Nederland te worden.

De grootste concurrentie verwacht Chris uit Wormer van de kv Zwetplasser. En ik weet dat alle concurrenten het afgelopen winterseizoen niet stil hebben gezeten, maar gebrand zijn om ons van de troon te stoten. Maar we hebben in vrijwel alle leeftijdsklasse kanshebbers voor medailles. Aanstaand weekend begint de openingswedstrijd in Zaandam, gevolgd door een Wedstrijd in Wormer. In Juni komt de karavaan naar Kampen waar traditioneel tijdens de Hanzeregatta de Nederlands kampioenschappen langebaan worden gehouden. Maar zover is het nog lang niet. Eerst die eerste 2 wedstrijden maar eens een goede score neerzetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*