woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportSkonenvaarders succesvol actief op NK kanosprint

Skonenvaarders succesvol actief op NK kanosprint

-

Afgelopen weekend werd op de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen het NK kanosprint gevaren. Niet alleen de buitentemperatuur, ook de medaillekoorts bij de Skonenvaarders liep hoog op. De club telt sinds dit NK weer veel Nederlands kampioenen.

Goud was er voor:
Jonas Griffioen op de 200, 500 en 1000m K2 aspiranten (samen met Rien Broshuis van TWV),

Silke Griffioen op de 200 m K2 aspiranten met Carlijn van der Baars (TWV).

Bij de heren junioren B ging het goud op de 200m K2 naar Jasper Kappert (samen met Cian Bakker van KV Beatrix).

Heren senioren succes voor Albart Flier K1 1000m. De K4 1000m en 500m senioren waren een prooi voor de Skonenvaarders: William en Daniël Bos, Albart Flier en Onno Hellendoorn.

Ook het goud op de 200m K4 ging naar bovengenoemde heren maar dan met Sil Hellendoorn in plaats van Onno Hellendoorn.


Kampioen heren senioren K2 1000 meter werden Albart Flier en William Bos.

Er werd ook in gemengde teams van dames en heren gestreden: de K2 500m en 200m werden gewonnen door Albart Flier en Selma Konijn (Argonauten).


Daarnaast was er ook de zogenaamde mixed ability: duo’s van valide en parakanoërs die tegen elkaar varen. Willeke Schrijer-Klappe behaalde daar zilver met Willemijn Raaijmakers (KCR).


Albart Flier ontving bovendien NKB-Wisselbeker voor de beste tijd op de 1000m K1 tijdens het NK; samen met William Bos mocht hij ook nog De Trekvogels-HKV Wisselbeker in ontvangst nemen voor de snelste tijd op de 1000m K2.


Tel daarbij op alle zilveren en bronzen medailles die nog mee naar Kampen gingen, dan moge duidelijk zijn dat het een heel succesvol maar vooral sportief weekend was voor de Skonenvaarders.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen