HomeRegiosportSlechte start zaalseizoen Wit-Blauw/Green Organics

Slechte start zaalseizoen Wit-Blauw/Green Organics

-

Korfbal-sport4-522x391

Na een gedegen voorbereiding in Dronten, Nijeveen en Enschede waarbij de ploeg van trainer Harm-Jan Smit te kampen kreeg met lichte blessures moest Wit Blauw/Green Organics afgelopen zaterdag afreizen naar Hoogkerk om daar de 1e competitie wedstrijd in de Overgangsklasse A te spelen.

Het team kreeg vooraf de opdracht mee verdedigend een vuist te maken en Hoogkerk niet in de wedstrijd te laten komen en aanvallend afwisselend in het spel te zijn. In de aanval begonnen Jelle Visscher, Gert de Vries, Ingrid Bastiaannet en Judith Wong.

Het vak met aanvoerster Krista Fixe, Sander Fixe, Marissa Grasdijk en Jordy Last begon in de verdediging. De arbitrage was deze wedstrijd in handen van Jaap van Tilburg en deze werd na afloop gecomplimenteerd door beide ploegen voor het fluiten van een prima wedstrijd.

Het was echter Hoogkerk die de score opende en Wit-Blauw/Green Organics stond na 2 minuten al tegen een achterstand van 2-0 aan te kijken. Het team herpakte zich gelukkig snel en in de 8e minuut stond de score op 3-5 dankzij scores van Jordy Last, Sander Fixe en Gert de Vries. Hoogkerk moest het aanvallend van hun heren hebben en de mannen van Wit-Blauw/Green Organics hadden hieraan dan ook een zware dobber.

In de 16e minuut stond de score op 6-6 en liet Wit Blauw kennen het ook aanvallend zwaar te hebben. Echter het tij keerde zich; door ook de dames in aanvalspositie te brengen konden die hun puntje mee pakken. Na 26 minuten stond de score op 8-10. Jordy Last verzilverde in deze eerste helft twee vrije ballen en Gert de Vries kon in deze eerste helft tekenen voor maar liefst 5 doelpunten. Wit-Blauw/Green Organics liet in de laatste vijf minuten van de eerste helft duidelijk zien de betere partij te zijn en ervan overtuigd te zijn de 2 punten mee te nemen naar Kampen.

Vlak voor rust verzilverde Jelle Visscher een strafworp, meegegeven aan Judith Wong, waarbij de score op 11-15 uitkwam en zodoende kon de ploeg met een goed gevoel de kleedkamers opzoeken.

Wit-Blauw/Green Organics startte deze tweede helft erg slecht. Aanvallend werden er totaal geen kansen benut, verdedigend liet het ook meerdere, achteraf dure steken vallen. Pas na een periode van maar liefst dertien minuten kon de eerste score weer bijgeschreven worden voor de ploeg. Ondertussen was het Hoogkerk gelukt de stand binnen 7 minuten van deze tweede helft in te lopen naar 14-15. Het was Gert de Vries die de score op 14-16 bracht na deze dertien doelpuntloze minuten. Achteraf kan dan ook worden geconcludeerd dat hier de wedstrijd verloren werd.

Wit-Blauw wist het ritme van de 1e helft niet te herpakken maar bleef tot aan acht minuten voor het einde van de wedstrijd met een marge van 2 punten voor staan. Alle vertrouwen bij coach Harm-Jan Smit en de spelers op een goede afloop. 7 minuten voor het einde was het Hoogkerk die via een strafworp de stand op 21-21 zette, kort daarop gevolgd door opnieuw een score van Jordy Last. Hoogkerk wist de stand op 24-22 te zetten in de 56e minuut en Wit-Blauw herpakte zich direct door scores van Jordy Last en Krista Fixe en Ingrid Bastiaannet.

Nog anderhalve minuut te gaan met een stand van 24-25. Het werd een bloedstollend einde; Hoogkerk wist door twee vrije ballen in de laatste anderhalve minuut van de wedstrijd de score op 26-25 te zetten en de twee punten van de overwinning te pakken en Wit-Blauw/Green Organics totaal verslagen achter te laten.

A.s. zaterdag 15 november speelt Wit-Blauw/Green Organics tegen KV De Hoeve. Deze wedstrijd zal om 20.30 worden gespeeld in sporthal De Reeve in Kampen.