SOZO en Leger des Heils openen internationaal café

Sozo en leger des Heils
KAMPEN – Speciaal voor vluchtelingen en andere buitenlanders houden SOZO Mission en het Leger des Heils iedere vrijdag een internationaal café. Bezoekers genieten daar van een kop gratis koffie of thee en goede gesprekken.

Vooral vluchtelingen van azc Dronten, maar ook buitenlandse Kampenaren weten de weg naar het internationale café goed te vinden. Zij zijn vrijdags tussen 10.00 en 16.00 uur welkom in de ontmoetingsruimte van het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Boven Nieuwstraat 35. In de naastgelegen tweedehandswinkel kunnen zij terecht voor goedkope kleding en ook die trekt veel klanten.

“Een ideale combinatie”, zegt pastor Jeroen Kanis van SOZO Mission. “De meeste vluchtelingen hebben overdag weinig te doen. Vandaar dat we hen juist dan uitnodigen voor wat gezelligheid. Ze lopen vaak eerst even de winkel binnen en drinken dan wat of andersom. Natuurlijk zijn Nederlanders ook welkom. Dat bevordert de integratie en taalontwikkeling van onze bezoekers.”

Vanwege de behoefte aan bijbelstudies en gebed bij de bezoekers, biedt het inloophuis die mogelijkheid tussen 10.00 en 11.00 uur. “We hebben de laatste weken bezoekers gehad uit Syrië, Irak, Israël, Turkije, Kirgistan, Dominicaanse Republiek en Colombia. Dan praten we in verschillende talen, zoals Nederlands, Engels, Arabisch en Spaans.”

Het internationale café is op zoek naar medewerkers om het team te versterken voor het schenken van koffie en thee en het voeren van gesprekken.

Informatie: www.sozomission.nl