Speel mee met het jongNBE! Jonge Blazersdag 2022 bij Quintus Kampen

 

PERSBERICHT

KAMPEN – Het jong Nederlands Blazers Ensemble (NBE) komt naar Kampen! Op zaterdag 19 maart organiseert het jongNBE de jaarlijkse Jonge Blazersdag met en bij kunstencentrum Quintus aan de Vloeddijk 38. Deze workshopdag is speciaal voor blaasmuzikanten, (melodisch) slagwerkers en bassisten tot en met 18 jaar uit de wijde regio en vanaf B-niveau. Maar ook aan beginnende blazers en andere muzikanten is gedacht. Alle activiteiten zijn gratis.

Bij het grote publiek is het Nederlands Blazers Ensemble vooral bekend van de nieuwjaarsconcerten in het Concertgebouw, traditiegetrouw uitgezonden op televisie door BNN/VARA. Maar het NBE verzorgt ook concerten in binnen- en buitenland, theatertournees én activiteiten voor jong talent waaronder compositiewedstrijden en ensembledagen zoals de jaarlijkse Jonge Blazersdag met het jongNBE (kweekvijver NBE). Editie 2022 in Kampen is voor muzikanten uit de wijde regio. Denk aan hout (fluit, hobo, klarinet, fagot) en koper (hoorn, trombone, saxofoon) maar ook slagwerk en contrabas. Er zijn twee workshops: ‘Meespelen met het jongNBE’ in de ochtend en ‘Maak je eigen muziek’ (’s middags, voor alle muziekinstrumenten). In de pauze trakteert het jongNBE de deelnemers op een lunchconcertje. Wie mee wil doen, moet zich zo snel mogelijk aanmelden en krijgt de bladmuziek toegestuurd om thuis alvast te oefenen.

Op deze Jonge Blazersdag organiseert Quintus ook activiteiten voor beginnende muzikanten. Blazers t/m niveau A kunnen ‘Meespelen in het Quintus leerlingenensemble’ en voor (melodisch) slagwerkers is er het ‘Percussion United Slagwerkensemble’. Speciaal voor bestuursleden en vrijwilligers die willen weten hoe zij nieuwe leden en/of vrijwilligers kunnen werven is er een introductiebijeenkomst ‘Samen Slim Werven’.

Alle activiteiten tijdens de Jonge Blazersdag zijn gratis. Wel wordt gevraagd om je van tevoren aan te melden. Gratis tickets kun je reserveren op www.quintuskampen.nl. Vragen? Neem dan contact op met Quintus via info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.

 


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.