Spetterende cover show in music club Kampen

image17
Door Lourens Hooisma

 

“Deels komt mijn droom uit…”

“It’s a kind of magic live”, deze cd van de legendarische rockband Queen werd gisteren opnieuw beleefd tijdens het optreden van de coverband “Killer Queen” in de Music Club in Kampen. Ook al was het dan niet de echte band Queen, de act van de tribute band was verrassend en erg goed!

De zanger Patrick Meyer vertoonde (zoals verwacht) veel gelijkenissen met de helaas veel te vroeg overleden frontman van Queen Freddy Mercury. Sommigen beweren dat hij zijn tanden en zelfs zijn gezicht heeft laten aanpassen om de gelijkenis nog beter te doen slagen.

Het publiek ging, helemaal op in de sferen van Queen. Het deed denken aan de live dvd: ‘Live At Wembley’. In de sfeervolle Music Club Kampen werden de o zo bekende nummers van de band in een rap rock tempo ten gehore gebracht. Het grootste deel van het publiek was zoals verwacht van middelbare leeftijd (of ietsje ouder) en ging massaal uit z’n dak, “één en al rock”.

Zelden ging men in een zaal als de Music Club zo uitbundig uit z’n dak. Stil staan was ‘not done’, iedereen deed mee en zong boven de geluidsinstallatie uit. Een kippenvel moment was uiteraard het fameuze “Radio ga ga”. Zoals verwacht deed op dit nummer iedereen braaf mee, zoals het hoort; Met beide handen de lucht in en klappend op het juiste moment.

De goede sfeer was ook zeker te danken aan het voorprogramma, ‘Look Sharp’. Deze band liet tot (bijna) in perfectie de nummers van de Zweedse formatie Roxette horen. Net als Killer Queen pasten de kleding, de lichten en zelfs de instrumenten perfect bij de show,

Samenvattend was het weer een geweldige avond, vol “old school” rock!

Foto’s Narrow Fotografie

image29

image26

image20

image19

image18

image16

image4

image2

image13

image5

image8

image12