Zilveren haren en klumpie kwiet!

Sprooksprekers Kamper Kogge vanmiddag in boekhandel Bos

Reijer-Kees

 

Dezer dagen staat de Kamper Kogge volop in de belangstelling. In de Buitenhaven ligt een replica en in de IJssel ligt een origineel exemplaar. Enkele sprooksprekers van de Kamper Kogge komen zaterdag 10 oktober naar Boekhandel Bos. Met spannende verhalen die speciaal voor kinderen geschreven zijn maar volwassenen mogen ook meeluisteren.

In het kader van de Kinderboekenweek komen er vier middeleeuwse verhalenvertellers naar Boekhandel Plantage Bos (Oudestraat 41-43). Zaterdagmiddag tien oktober zullen zij van twee tot drie uur op meeslepende wijze vertellen over de avonturen van een kat die wil leren lezen. Maar ook over een meisje met zilveren haren en een Kamper jochie dat zijn ”klumpie kwiet” is. Wie nieuwsgierig is geworden, kan vanmiddag aanschuiven bij sprooksprekers Ina, Kees, Aart en Reijer.

SprooksprekersVorige week vertelden de sprooksprekers op de Koggewerf oude sagen, legenden en mythische verhalen uit de regio tijdens het Gebiedsfestival IJsseldelta (zie onderaan). Deze week richten ze zich op kinderen bij boekhandel Plantage Bos. De sprooksprekers zijn vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge. De vele vrijwilligers van deze stichting houden de Kamper Kogge in de vaart, het zo authentiek mogelijk evenbeeld van een kogge (handelsschip) uit de veertiende eeuw.

De eerste spannende vraag voor de kinderen (en volwassenen?) is of het sprooksprekers van de Kamper Kogge in de Buitenhaven zijn. Of zouden het uit de IJssel opgedoken en herrezen verhalenvertellers zijn uit de originele kogge op de rivierbodem?!

SprooksprekersZie ook:
Oude verhalen IJsseldelta herleven op Koggewerf (zaterdag 3 oktober)
Verhalenvertellers van de Kamper kogge


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*