Stadscamping is van start gegaan! (video)

Stralende gezichtjes bij aanvang tweedaagse kampeervakantie op Natuurspeelplaats

Sommige kinderen zullen er lang naar uitgekeken hebben. Sommige ouders zullen zenuwachtig zijn of alles wel goed gaat. Maar om kwart over negen ’s morgens stonden de eerste kampeerders bepakt en bezakt voor de poort. Na aanmelding bij kinderboerderij Cantecleer konden vanaf tien uur de tentjes neergezet worden op de naastgelegen Natuurspeelplaats.  Om elf uur ging met prachtig weer de eerste Stadscamping van Kampen voor mensen met een kleine beurs van start.

SCamping-1

Na maanden voorbereiding kijken de dames van de organisatie tevreden toe hoe de Natuurspeelplaats volstroomt. Enkele kinderen kijken wat gespannen maar de meeste stralen. Het lastigste werk laten ze over aan hun ouders. “Hoe moest die tent ook alweer opgezet worden?” Maar er lopen veel vrijwilligers rond die graag hun handen uit de mouwen steken. Bij de waterpomp zijn twee moeders met hun kroost uit Wapenveld neergestreken. De Natuurspeellaats blijft tenslotte een openbare plaats. Op hun picknickkleed kijken ze verwonderd naar alle drukte. Als ze verteld wordt, wat er gaande is, vergeten ze hun doel van een rustig dagje uit. Ze maken spontaan kennis met hèt visitekaartje van Kampen.

Stadscamping NatuurspeelplaatsRond het middaguur arriveert de lunch, verzorgd door eeTze, het kookinitiatief uit IJsselmuiden. Om acht uur ’s ochtends hadden Gea en Jaap al bij de Albert Heijn gestaan, waar alles keurig klaar was gezet voor de door hen gesponsorde lunch. Nadat alles opgesmikkeld was, konden de kinderen kiezen tussen handmassage door Karin Noppert, dansen met Dominique Diender of kruisboogschieten met Kamper Events. Geduldig leggen de mannen van Kamper uitjes uit hoe je je sterke oog bepaalt want dat bepaalt vanuit welke arm je met de boog schiet. Als de kinderen vervolgens twee aan twee gaan schieten, lijkt het soms al een prestatie om überhaupt het bord te raken. Kruisboogschieten blijkt lastiger te zijn dan het lijkt maar raak of niet, het blijft een mooie uitdaging met veel voldoening
Stadscamping Natuurspeelplaats’s Avonds staat er een kampvuur op het programma maar eerst gaan de kinderen samen met Ridder Dolf een schat zoeken in de stad. Ook de tweede dag zit boordevol activiteiten. Het gehele programma staat in een vorig artikel vermeld, waarnaar hieronder een verwijzing staat. De eerste dag verliep als een feest, met veel dank aan de sponsoren, vrijwilligers en het stralende weer natuurlijk. Als het aan de organisatie ligt, blijven ook de gezichtjes stralen, ook op de tweede dag. Maar dan moet er wel geslapen worden vannacht. Dat blijft altijd afwachten, zowel met kinderen als met kamperen. Een belevenis zal het zeker blijven.Stadscamping NatuurspeelplaatsKijk en klik voor meer informatie op:
• Aftellen begonnen voor kampeervakantie
• Kamperen op de Natuurspeelplaats (video)
Meer initiatieven van Kamper Kracht, waaronder eeTze
Ridder Dolf op Facebook


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*