HartVoorBurkina

Stadscolumn Marinus Brouwer: “Gratis Weggevers”

Foto van auteur

Marinus Brouwer geeft in de Stadscolumn zijn kijk op Kampen, auto’s en het leven.

GRATIS WEGGEVERS

Toen ik laatst een marktplaatslinkje kreeg: “Kampen, stenen, gratis op te halen”, raakte ik benieuwd wat Kampen- en IJsselmuidenaren zoal nog meer gratis weggeven. Ik tikte een zoekopdracht in: “gratis” met de postcode “8261”. Een greep uit de aanbiedingen: “een sabelpoothaan van 9 maanden oud. Zo goed als nieuw.” Waarom doe je zo’n beestje weg, vraag ik me af. Als deze ’s ochtends vroeg om vier uur in een stad als Kampen begint te kukelen, kan ik me voorstellen dat je ‘m heel snel en heel gul gratis weggeeft. Want zoiets kan toch niet echt bevorderlijk zijn voor de relatie met je buren.

Maar misschien zit er wel een heel ander verhaal achter, kukelt ie juist niet. Als je een haan hebt aangeschaft om op een landelijke manier gewekt te worden, dient deze haan zijn doel natuurlijk niet. Of misschien gaan de eigenaren wel emigreren. En de haan kan niet mee. Omdat deze opgroeide in Kampen willen de eigenaren dat deze in een vertrouwde omgeving leeft. Het blijft me intrigeren wat er voor verhaal achter zit.

Vervolgens vond ik drie wandelende takken, een gasfornuis, een tafellampje, wieldoppen voor een Ford, een koelkast met vriesvak, een Ikea bed, een fauteuil, een tuinschommel, een tuintafel, tuinstoelen, een rvs drinkfles, een tv meubel, pallets, oude muurtegels, een mandje voor de kat of kleine hond, een complete blokhut, een buitendeur met dubbel glas, een kattenluik, een kronkelwilg, een zo goed als nieuw bed, een garagedeur, grind, zand, een dierentransporttas, meerdere eettafels, al dan niet met stoelen, een natuurstenen tuinpad voor een kratje bier, een vloerkleed, een koraal roze vlinder tuniek, sloophout, een kinderfietsje, tl lampen, een rolgordijn, een groene glijbaan gebleekt door de zon, een schoenenrek, heel veel tuintegels en steentjes. Allemaal gratis! O ja, en deze persoon weet wel wat ie weggeeft: gratis, een schilderij met een kromme lijst.

Deze advertentie is al even geleden geplaatst: “gratis af te halen oude waaltjes (stenen)”. Vandaag ben ik jarig, stond er bij. Veertig jaren alweer. Daarom trakteer ik op oude waaltjes. Gratis bij mij af te halen. En vervolgens: “Ik moet er vanaf!” Er staan twee foto’s bij. Eén foto van de waaltjes en de tweede is van de jarige job himself met een blitse zonnebril. Zou hij al van zijn waaltjes af zijn?

Dan een Wii spel: Avatar. Gratis. Nou ja niet helemaal. Deze gever is blijkbaar tuk op chocolade en wil het spel ruilen voor een reep. Tot slot. En dit vond ik wel opmerkelijk, want ik wist überhaupt niet dat mensen een slak als huisdier houden: “Kampen, Afrikaanse reuzenslak, gratis”. We zoeken een goed verblijf voor onze reuzenslak, staat er in de beschrijving. Er zitten twee foto’s bij van een joekel van een slak met een huis die over twee kinderhandjes glibbert. Nou dan weet u het. Wij Kampen- en IJsselmuidenaren zijn best gul als het gaat om gratis weggevers.

 

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: