Stadscolumn Marinus Brouwer: Illegaal

Autolakschadespecialist Marinus Brouwer geeft in de Stadscolumn zijn kijk op Kampen, auto’s en het leven.

Illegaal

Ik fietste door Kampen. Het was al aardig donker. Ik fietste een beetje haastig, want ja, ik moest ook nog het hele eind terug naar huis en ik had er niet zoveel zin in op de bon geslingerd te worden vanwege het overtreden van de avondklok. Terwijl ik hier nog over nadacht, was ik al op de plaats van bestemming aangeland. Een beetje buiten adem nog, want ik fiets eigenlijk te weinig.

Vlug belde ik aan. De deur ging direct open. Men had mij al verwacht. Ik wisselde snel een paar woorden en ruilde mijn pakketje tegen een envelopje. Daarna weer snel op de fiets gestapt en naar het volgende huis op de lijst…

Potdorie… niemand thuis. En ik had nog zo aangekondigd dat ik even langs zou komen vanavond. Dan hup de envelopjes maar in de brievenbus. Later zou ik mijn pakketje dan wel krijgen zoals afgesproken. En anders zou ik ze nog wel even bellen opdat ze mijn pakketje beslist niet zouden vergeten.

Als u niet hebt meegedaan, vraagt u zich misschien af met wat voor illegale praktijken deze columnist zich bezig houdt. Als u wel hebt meegedaan, herkent u het hierboven beschreven proces misschien? Ik deed mee aan een gecombineerde lokale actie van Jumbo en het Stadsarchief een album over de geschiedenis van Kampen vol te krijgen met historische plaatjes. Het boek heb ik opgehaald met een flyer bij de Jumbo die bij huis-aan-huisblad de Brug zat en de plaatjes kreeg ik de afgelopen tijd bij de Jumbo-boodschappen.

Geweldig, wat was dat leuk! En dan niet persé omdat ik op die paar missende plaatjes aan het jagen was. Nee, deze actie kwam perfect op tijd in een verschrikkelijk saaie coronatijd! Ik heb gewoon in geen tijden zoveel mensen gezien als nú tijdens deze spaaractie. Om snel even wat plaatjes te ruilen voor mijn album. Weliswaar zag ik mensen nu slechts aan de deur in plaats van gewoon op de koffie, maar wat was het super iedereen weer eens te zien en even kort een praatje te kunnen maken. Zelfs de mensen die ik hiervoor nog niet kende. Want ja, het schept toch een band als je allemaal op die laatste plaatjes jaagt.

U ziet. Geen illegale praktijken dus. Nou ja misschien een klein beetje semi-illegaal dan, want ik was toch zeker één keer pas vijf minuten na de avondklok binnen. Omdat ik te lang gezellig heb staan teuten. Boeie!

Marinus

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*