Stadscolumn: Ouwehoeren over auto’s

“Passion for life”, zo noemen ze dat bij Renault, als mensen in een Renault blíjven rijden

Autolakschadespecialist Marinus Brouwer geeft in de Stadscolumn zijn kijk op Kampen, auto’s en het leven.

Ouwehoeren over auto’s

Er zou weer een “grande” opening van het Renaultseizoen zijn, georganiseerd door de clubs: Renault Sportives, Renault Tuning, Alpine Renault Nederland en d’Anciennes Renault des Pays-Bas. Et biensûr encore, in samenwerking met de host Renault & Dacia Autobedrijf van Kesteren aan de Kilbystraat. Het hele jaar heb ik evenementen in heel Nederland. Dit keer een groots auto evenement in Kampen. Gaaf!

5 april 2020.

Daar had ik bij willen zijn! Ik was er in 2019 ook bij. En ik heb een prima dagje gehad. Zo’n Renault clubdag is één keer per jaar. “Passion for life”, zo noemen ze dat bij Renault, als mensen in een Renault blíjven rijden. Maar… ook niet Renaultrijders zijn welkom. Want het is gewoon leuk allemaal! Er staat van alles: bedrijven die helpen met tuning, de restauratie van oudere modellen, bekleding, automotive spul en Car Detailing demonstraties. Noem maar op!

4 april 2021.

Ik kom wel met mijn eigen auto. “Maar… Marinus, rijd jij geen Volvo?” hoor ik u denken. Maakt mij niks uit. Ik vind Renault leuk! Ik heb de Renaultgekte van dichtbij meegemaakt. Heel vroeger had ik een vriend die ongeveer van dezelfde lengte was als ik. Hij reed in een Renault vier en is er zelfs een keer mee naar de Noordkaap gereden met de Renault vier club.

Ik reed wel eens met hem mee, maar oei. Je snapt niet hoe hij zich iedere keer wist dubbel te vouwen in die auto. En hoe het ding bleef rijden. Nou ja, dat laatste weet ik eigenlijk wel. Hij had zijn zolder vol liggen met donoronderdelen. Zo nu en dan kocht hij er weer eentje. Een Renault viertje, en dan had hij weer iets om op te knappen. Toen er drie stonden, moest hij er van zijn vriendin eentje wegdoen, iedere keer als er weer eentje bijkwam. “Want”, zo zei ze. “Ik wil wel graag nog bij mijn voordeur kunnen komen”. De auto had ook een naam: “Second Wife.” Nou dan weet je gelijk dat hij aardig wat uren aan het sleutelen was.

3 april 2022.

Er komen op drie april weer gasten uit heel Nederland en niet alleen dat. Onze zuiderburen zijn er ook weer bij hoor. Want… “Wat is een stukje rijden nou om gelijkgestemden te ontmoeten?!” Dus blijf ook je Renault oppoetsen en beschermen. Het is zien en gezien worden. Even wat lekkers snaaien. En ouwehoeren, heerlijk ouwehoeren over auto’s, net als al die andere zonnige eerste zondagen van april.

S’il vous plaît restez en bonne santé. Ik zie jullie!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*