Stadscolumn: puzzelrit

Foto van auteur

Marinus Brouwer geeft in de Stadscolumn zijn kijk op Kampen, auto’s en het leven.

PUZZELRIT

Onze jongste zoon is geïnteresseerd in auto’s. Ik hoef hem niks te vertellen. Hij weet behoorlijk wat van de technische aspecten van onder andere de nieuwste modellen Porsche, Audi of Mercedes-Benz. Geen Tesla’s. Tesla’s zijn elektrisch en als een auto elektrisch is, maakt hij een geluid dat ik bijna niet kan opschrijven. Het klinkt als: Húhhhhhhh. Het geluid in kwestie betekent in feite dat ik maar beter niet elektrisch kan gaan rijden omdat ik dan de eeuwige afkeuring van de jongste over mijzelf afroep.

Omdat ik voor mijn werk bij een klant in Amsterdam moest zijn, nam ik hem mee. Als hij zich even rustig kon houden en zichzelf vermaken tijdens mijn gesprek met de klant, beloofde ik hem, zouden we daarna samen auto’s gaan spotten in de Pieter Cornelisz Hooftstraat in Amsterdam. Hij was muisstil tijdens mijn gesprek. De PC was een bijzondere ervaring. Onze zoon en ook ik keken onze ogen uit. Maar ook in Kampen valt wel het een en ander aan bijzondere modellen te bekijken.

Een maandje later maakte ik aanstalten met onze jongste zoon samen naar een oldtimerbijeenkomst in Emmeloord te rijden. Hij zag, terwijl we nog in Kampen reden, een mooie Porsche. “Papa, kijk! Een Porsche GT2 RS!!! Kunnen we daar achteraan?” riep hij enthousiast. Ik vind, ook op mijn leeftijd, zowel mooie auto’s als een achtervolging leuk. Supervader als ik ben, zette ik de achtervolging in met een stadsslakkentempo van dertig kilometer per uur.

Ik zette de cd-speler aan waarin een cd zat met, vond ik, een leuk achtervolgingsmuziekje. Zo leek het net of we in een film meespeelden waarin wij de hoofrollen hadden. “Yeeha!”, riep ik. Denkend aan de goede oude tijd waarin ik aan de buis gekluisterd zat voor een aflevering van The Dukes of Hazzard. Onze jongste zat naast mij en keek me even aan met een blik van: “ik hoor hier niet bij.” Snel concentreerde ik me daarom op mijn belangrijkste taak. Vader en chauffeur van een twaalfjarige autospotter.

De GT2 RS reed naar een parkeerplaats in Kampen. En daar stonden nog veel meer modellen. We waren terecht gekomen op de pauzeplek van een Porsche puzzelrit. De oldtimers in Emmeloord hebben we gelaten voor wat het is. Waarom zou je tenslotte helemaal naar een auto-evenement buiten de stad gaan als je in Kampen meer dan genoeg aan mooie auto’s kunt bekijken.

( Stadscolumn #50 | Kampen Online | 31 december 2022 )

Gerelateerde Berichten

%d bloggers liken dit: