Rond het Stadhuis met cultuurZIEN

Zomerse stadswandeling op één augustus

Zaterdag 1 augustus organiseert cultuurZIEN  de tweede zomerse wandeling door Kampen. De route voert deze keer door het stadsdeel rond het voormalige stadhuis. De wandeling start op de Botermarkt om twee uur ’s middags. De kosten bedragen €6,- p.p. (met biebpas €5,-).
cultuurZIENIn de loop van de 14e eeuw schoof het centrum van Kampen op. Stroomafwaarts, vanaf de St. Nicolaas- of Bovenkerk naar het voormalige stadhuis. Tegenwoordig is in het monumentale pand het Stedelijk Museum gevestigd.

Hier bouwde de magistraat rond 1350 een nieuw Raadhuis, hier werd in 1448 een brug gebouwd en hier werd een ring van markten rondom het Raadhuis aangelegd. Uit de archieven blijkt dat het Broederespel toen de rijkste wijk van de stad was. In de binnenstad bevonden zich meerdere wijken. Officieel bestond het uit vijf delen, te weten (van zuid naar noord): Bovenkwartier, Cellesbroedersespel, Broederespel, Buitenkwartier en de Hagen. Dit laatste omringde de stad.

Meer weten over macht en aanzien in de Middeleeuwen? Wandel dan mee op 1 augustus en zie en hoor er alles over met cultuurZIEN.

Stadswandeling cultuurZIENZie ook:
Website van cultuurZIEN over stadswandelingen
Facebookpagina van cultuurZIEN


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*