Stadswandeling over Kampen tijdens de oorlog

ijsselbrug oorlog

Op zaterdag 25 april organiseert cultuurZIEN een stadswandeling over Kampen tijdens de tweede wereldoorlog. De wandeling start om 14.00 uur op De Botermarkt en eindigt ongeveer 1½ uur later bij de voorm. Synagoge aan de IJsselkade.

De deelnamekosten bedragen € 6, – (met  biebpas € 5,  –). Opgeven voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep komt. Na afloop kunnen deelnemers op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de expositie ”Weggetjes naar de Vrijheid” in de voorm. Synagoge

In de vroege ochtend van 10 mei 1940 stuurde burgemeester Oldenhof zijn zoontje langs de huizen aan de IJsselkade om de bewoners te waarschuwen. Maar waarvoor werden zij gewaarschuwd? Hoe kwam het eerste oorlogsslachtoffer in Kampen om het leven? Wat is nu het werkelijke verhaal rond de bevrijding van Kampen? Tijdens de wandeling op 25 april worden locaties aangedaan, die in Kampen een rol speelden tijdens de tweede wereldoorlog, zoals het distributiekantoor en het onderkomen van de Jeugdstorm, gecombineerd met verhalen over Kampenaren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*