donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeIngezondenStand van zaken Bovenhavenkwartier: Meer tijd voor creëren draagvlak

Stand van zaken Bovenhavenkwartier: Meer tijd voor creëren draagvlak

-

Er wordt meer tijd ingeruimd voor het participatieproces rondom de planontwikkeling Bovenhavenkwartier. Er is een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld die in de komende maanden met de omwonenden om de tafel gaat. De bedoeling is om met een plan te komen dat ook de instemming van de omwonenden heeft.

In de raadsbijeenkomst van afgelopen juli stelde de gemeenteraad het ontwikkelkader Bovenhavenkwartier vast. In die vergadering zegde wethouder Van der Sluis toe om onder leiding van een onafhankelijke procesbegeleider te onderzoeken of de plannen van ontwikkelaars en die van omwonenden dichter bij elkaar gebracht kunnen worden.

De procesbegeleider heeft verkennende gesprekken gevoerd en afgelopen dinsdag aan de betrokken partijen zijn concept-bevindingen gedeeld. Die luiden dat er bij alle partijen de behoefte bestaat om bij een uiteindelijke planvorming minder ‘tegen over elkaar’ te staan en tot een plan te komen dat kwaliteit, draagvlak en het toevoegen van een substantieel aantal woningen goed met elkaar combineert. Zijn verwachting is dat er een goede kans is dat zo’n plan er door een zorgvuldig participatieproces daadwerkelijk kan komen. Zijn advies luidt om tijd te nemen voor dit proces.

Het college wil die ruimte nemen en zal ontwikkelaars vragen om, onder leiding van de onafhankelijke procesbegeleider, de komende 2 a 3 maanden op een zorgvuldige wijze met omwonenden om tafel te gaan. Met als concreet doel om te komen met een aangepast plan dat past binnen het door u vastgestelde kader en dat op meer draagvlak kan rekenen dan de voorgaande plannen van de ontwikkelaars. De ontwikkelaars hebben al aangegeven hier graag toe bereid te zijn.

De verwachting is begin 2024 met de resultaten te kunnen komen van het hernieuwde participatieproces.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen