Stedelijk Orkest heeft nieuwe instrumenten voor de jeugd

Ingezonden bericht:

Dankzij een subsidie van het Grootburgerweeshuis Kampen kon het Stedelijk Orkest nieuwe instrumenten aanschaffen voor de jeugd. Bijzonder: deze instrumenten zijn gemaakt van kleurige kunststof, geven een prima geluid en ze kunnen tegen een stootje. Ze hebben Engelse namen, te weten pTrumpets, pBones (trombones) en Boomwackers – de laatste zijn slaginstrumenten op toonhoogte waarmee je ritme, melodie, harmonieën en akkoorden op een speelse manier kunt aanleren. En ook al wat nootjes…!

Het Stedelijk wil met de nieuwe instrumenten kinderen enthousiast maken om samen muziek te gaan maken. Om te beginnen kan dat bij ‘Tetter je te pletter’’, gericht op kinderen van zeven of acht jaar oud. Dat tetteren gebeurt op vier dinsdagmiddagen achtereen van 17 tot 17.30 uur. Als dat goed bevalt, stromen de kinderen door naar SOKkids 1. Daar gaan ze op een speelse manier door met de verschillende muziekinstrumenten en ervaren ze hoe leuk het is om samen muziek te maken. SOKkids 1 duurt drie maanden en staat tijdelijk onder leiding van Gerco Felix, hij vervangt René Lorist.
Deelnemen aan SOKkids 1 is gratis voor uw kind. Aan het eind van SOKkids1 maakt uw kind een keuze voor een muziekinstrument. Ter afsluiting volgt een voorstelling voor ouders, broertjes en zusjes in het gebouw van het Stedelijk Orkest. Op de Mgr. Zwijsenschool organiseert het Stedelijk daarnaast regelmatig workshops voor de leerlingen van groep 5 tot en met 8. Daarin maken de leerlingen kennis met ‘trommelen en blazen’, waarbij de nieuwe instrumenten worden ingezet.

Heeft uw zoon of dochter de juiste leeftijd? Het Stedelijk is er weer klaar voor om lekker aan de slag te gaan met de jeugd. De eerste serie ‘Tetter je te pletter’ begint op dinsdag 8 juni aan het Bolwerk 1 in Kampen. Aanmelden kan via een mailtje aan secretaris@stedelijkorkest.nl, meer informatie is beschikbaar bij Henriëtte Alberts: 06 212 646 91

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*