Stormschade zorgt voor afsluiting doorgang Onze Tuin

De storm van enkele weken geleden heeft voor veel schade gezorgd in de gemeente Kampen. Het opruimen en herstellen zal enige weken of misschien zelfs maanden duren. 

Vanmiddag werd de brandweer ingeschakeld om een flinke afgebroken tak te verwijderen welke gevaarlijk dicht bij het bruggetje naar ‘Onze Tuin’, over het water hangt. De boom aan de overkant van het water zorgt ervoor dat de tak nog blijft hangen.

Er was al meermaals een melding bij de gemeente gedaan omtrent de tak. Vanmiddag is er, vanwege de gevaarzetting een 112 melding gedaan, daar er angst was dat de boom aan de overkant, de tak niet meer zou houden en de tak mogelijk op het fietspad terecht zou komen.

De brandweer kon de tak echter niet verwijderen. Vanwege de gevaarzetting is het bruggetje afgezet voor fietsers en voetgangers. Zij zullen een stukje om moeten rijden of lopen. Vanuit de wijk Cellesbroek zijn het volkstuinencomplex ‘Onze Tuin’ en ‘Dahliavereniging de Hanzestad’ niet bereikbaar.

Voor het verwijderen van de enorme tak, zal een grotere kraan ingeschakeld worden. Wanneer deze de tak zal verwijderen, is nog onbekend.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*