zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportStrijdvaardig DOS Kampen Bereikt Finale na Minimale Zege bij Unicum

Strijdvaardig DOS Kampen Bereikt Finale na Minimale Zege bij Unicum

-

DOS Kampen mag zich opmaken voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse na een 0-1 zege op Unicum. De enige treffer van de wedstrijd kwam vlak na rust via een strafschop, benut door Allan Bakker. Een collectief spelend DOS behield vervolgens met man en macht de verkregen voorsprong en zegevierde tegen klassegenoot Unicum.

Afwezigheden en Opstellingen
DOS Kampen trad aan zonder sterkhouders Job ter Burg (schoolverplichtingen) en Steyn van Ark (vakantie). Aanvoerder Nick Hendriks verving Ter Burg centraal achterin, Toine Mulder nam de linksbackpositie in, en Matthijs de Blok kreeg een rol op het middenveld om Van Ark te vervangen.

Sfeer en Supporters
De opkomst werd opgeluisterd met een groots sfeeractie van Ultras Kampen. Veel supporters reisden met de trein naar Lelystad en vervolgden te voet hun weg naar sportpark Schouw, wat zorgde voor een levendige ambiance.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd begon direct open en spannend. Al na 40 seconden stuurde Vincent Huisman Allan Bakker de diepte in, maar diens schot ging over het doel van Unicum. Kort daarna kreeg Unicum een kans, maar doelman Fariz Mesud hield het doel schoon.

DOS was dichtbij de openingstreffer in de vierde minuut toen Twan Knul via de onderkant van de lat net niet scoorde. In de eerste helft bleef Unicum echter dreigend, vooral via Ricardo Fransberg op de linkerflank. Ondanks meerdere kansen, waaronder een schot van Rodney Kemp dat stijlvol werd gered door Mesud, bleef de stand 0-0 bij rust.

Tweede Helft en Beslissende Strafschop
Ongewijzigd begon DOS aan de tweede helft. Vlak na rust leidde een dieptepass van Matthijs de Blok tot een strafschop nadat Twan Knul werd neergehaald door doelman Hashemi. Allan Bakker benutte de penalty (48e minuut) en zette DOS op 0-1.

Defensieve Strijd
Met Unicum in de achtervolging werd de wedstrijd een defensieve strijd voor DOS. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van DOS, die met passie en inzet de voorsprong verdedigde. Ondanks blessures, waaronder een hoofdblessure voor centrale verdediger Martijn Barneveld, hield DOS stand.

Beslissende Momenten en Eindsignaal
In de laatste minuten voorkwam Mesud met een meesterlijke redding een gelijkmaker van invaller Jason Lenz. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar de inzet en strijdbaarheid van DOS werden duidelijk geïllustreerd.

Vooruitblik op de Finale
Na het laatste fluitsignaal werd de zwaarbevochten zege groots gevierd met de meegereisde supporters. De finale tegen SV Nieuwleusen vindt plaats op zaterdag 15 juni. Waar en hoe laat de finale plaatsvindt, is nog onbekend. De KNVB zal een locatie aanwijzen, aangezien beide clubs er niet uitkomen.

DOS Kampen toonde gedrevenheid en collectieve strijdlust en heeft terecht een finaleplaats bemachtigd.