Succesvol NK Atletiek voor junioren Isala’96

In het weekend van 26 tot en met 28 juni werd in Breda het NK atletiek gehouden voor de A en B junioren. Voor Isala’96 kwamen er 4 atleten aan de start en met succes. Jessie Tybout en Ilhem Tamrouti kwamen uit op het onderdeel speerwerpen. Josefin ter Burg op het kogelstoten en Richard Meuleman op het verspringen en 400 meter sprint.

Vrijdagavond startte Jessie Tybout op het speerwerpen bij de A junioren, met een afstand van 32.76 meter. De afstand was niet voldoende voor de finale. Echter door haar matig voorbereiding een knappe prestatie. Richard Meuleman, B junior kwam vrijdagavond uit op het verspringen. Met een mooie sprong van 6.06 meter miste hij ook de finale. Zaterdag was de dag van de voorrondes op de 400 meter voor Richard. In de serie liep hij 52.78 seconden en plaatste zich daarmee makkelijke voor de halve finale. In de halve finale knalde Richard door naar een tijd van 52.50 seconden. Deze tijd was ook voldoende voor de finale op de zondag.

Zondag werd de dag afgetrapt door Richard. Vanuit baan 2 startte hij de finale van de 400 meter. In een zware strijd voorin, liep Richard 51.74 seconden en werd hiermee zesde van Nederland. De tijd was goed voor een evenaring van zijn beste tijd ooit. Vlak daarna kwam Josefin ter Burg, A junior uit op het kogelstoten. Met een superworp 11.89 meter in haar tweede beurt, wist ze het zilver te veroveren in een sterk veld. Ilhem Tamrouti, B junior sloot de dag af met speerwerpen. Met een zeer goede eerste worp van 39.01 meter, wist ze zich te plaatsen voor de finale. In de finale kwam Ilhem helaas niet verder en werd uiteindelijk knap achtste van Nederland. Voor uitslagen: http://www.liveresults.nl/


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*