Succesvol weekend Skonenvaarders tijdens “ Duitse” Twenteregatta.

Een week na het succesvolle NK op de Bosbaan in Amsterdam, konden de skonenvaarders zich opmaken voor een misschien nog wel grotere (internationale) uitdaging tijdens de Twenteregatta. Naast de nationale top hadden zich maar liefst 17 ploegen uit Duitsland zich opgemaakt voor de strijd op het Twentekanaal.

Duitsland staan al vele jaren bekend als een kanoland bij uitstek, maar alle Duitse ambities ten spijt. Dit weekend waren de vaarders uit Kampen weer in vorm en wisten dan ook veel podium plaatsen voor onze oosterburen weg te kapen.

skonenvaarderDe kanoers die vorige weekend een gouden weekend hadden tijdens het NK waren ook dit weekend niet van het podium af te krijgen.
Zo won, Sportman van Kampen, Albart Flier 20 zilveren (500m, 5km) en een bronzen (125m) mediale en wist William Bos bij de Junioren A de 125m en 1000 meter te winnen en moest hij alleen op 500m en de 5 km genoegen nemen met zilver. Verder wist Chris Hellendoorn brons te bemachtigen op de 500m en 5km bij veteranen en wist Koen Brinkman (Junioren B) zilver te winnen op 1 en 3km. Daniel Bos en Onno Hellendoorn wisten in de K4 brons te bemachtigen voor de jeugd t/m 14 jaar op de 500m.

De jeugd tot en met 12jaar liet op geen enkele afstand ruimte voor hun tegenstander door niet alleen op alle afstanden goud te pakken, maar ook zilver dan wel brons.. Zo won o.a. Sil Hellendoorn de 125m en Jessin Kroes de 500m en 1.000m. Nikai Kroes won in de categorie t/m 10jaar alle afstanden (125m, 500m en 1.000m) en samen met Robbie Kock wisten Sil, Jessin en Nikai zowel het goud als het zilver te winnen op alle afstanden in de K2. Ook wonnen ze met overmacht de wedstrijd in de 4-persoonskano (k4).

De dames (t/m 16jaar) junioren Marit Kattenberg en Jennely Bos maakten hun favorietenrol in de meerpersoons boten meer dan waar. Goud was de enige kleur waar deze dames dit weekend genoegen mee namen. De Duitse dames kwamen er niet aan de pas. Ook op de individuele afstanden werden podium plaatsen behaald. Zo won Jennely o.a. goud op de 3000m, maar de meest verassende prestatie werd misschien wel neergezet door Marit die op de 125m vanuit het niets het brons wist te veroveren.

Eveneens zo verassend was het optreden van Luuk Flier die bij de Senioren B goud op de 125m en brons op 1000m wist te bemachtigen.
Over twee weken vormt de Brabantregatta in Tilburg de afsluiting van het seizoen. Als de Skonenvaarders hier ook hun goede vorm weten te tonen is de kans groot dat de titel Kampioen van Nederland ook dit jaar weer naar Kampen gaat.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*