zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportSuccesvol weekend voor Delta Ruiters

Succesvol weekend voor Delta Ruiters

-

Het was een succesvol weekend voor de Delta Ruiters. Met uitstekende prestaties in zowel springen als dressuur, hebben meerdere deelnemers zich gekwalificeerd voor het NK.

Springen Pony’s in Geesteren

Dit weekend zijn de Regiokampioenschappen Dressuur en Springen van start gegaan, zowel voor pony’s als paarden. De ponyruiters begonnen dit weekend met het onderdeel springen in Geesteren.

Op zaterdag liet Jennifer Riezebos samen met haar pony Bink hun uitstekende springvaardigheden zien. In de rubriek 50 cm, categorie A/B, toonden ze een mooie en nette ronde over de hindernissen. Hun prestaties werden beloond met een tweede plaats, wat hen de titel van reserve Regiokampioen springen opleverde.

Dressuur in Denekamp

De zwaardere klassen van de dressuur begonnen al op vrijdagavond in Denekamp. Lisanne van de Berg startte met haar pony Mabel in de klasse Z1. Ondanks de overvloedige regen en enkele foutjes, wisten ze toch een vierde plaats te bemachtigen met een score van 63,071%.

Annelotte ten Cate-Felix ging ook op vrijdag van start in de klasse Z2 met haar paard Merle Quina. Ze reed een uitstekende eerste proef, wat haar een plek in de Kür op muziek opleverde. Ook in dit onderdeel eindigde ze in de top 3. Gemiddeld behaalde de combinatie de hoogste score van 69,2%, waardoor ze de titel Regiokampioen Z2 Dressuur paarden 2024 wonnen en een ticket voor het Nederlands Kampioenschap (NK) ontvingen.

Op zaterdag werd de strijd om de NK-tickets voortgezet in Denekamp. Hoewel de wind nog niet was gaan liggen, was het water gelukkig minder aanwezig. Maxim van Dijk startte ’s middags met haar paard Obama. Ze reden een fijne proef met nog voldoende ruimte voor verbetering. Uiteindelijk behaalden ze een derde plaats en daarmee een ticket voor het NK op 15 augustus in Ermelo.

Ook Annelotte ten Cate-Felix kwam op zaterdag opnieuw in actie, dit keer met haar paard Nadira in de klasse M2. De combinatie eindigde op een mooie vierde plaats en verzekerde zich eveneens van een ticket voor het NK.

Vooruitblik

Volgende week gaan de Regiokampioenschappen verder voor zowel paarden- als ponyruiters, waarbij de disciplines zullen worden omgedraaid. Het eerste weekend van de zomervakantie zullen de verenigingsteams nog strijden in Hellendoorn.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen