Succesvolle Hanzeregatta voor Skonenvaarder

hanzeregatta

 

De Hanzeregatta van 11 en 12 juni is voor Skonenvaarder zeer succesvol verlopen. Niet alleen wisten de Kamper kanovaarders voor de 2e maal achtereenvolgens de prestigieuze Hanzebokaal in de wacht te slepen voor het beste clubteam van dit weekend.

Ook wisten de Kampenaren maar liefst 6 keer de Nederlandse titel binnen te halen op de lange baan wedstrijden. Dit zijn de wedstrijden over de langste afstand van de kano-sprint discipline, gevaren in een K1 (1 persoonskano) en K2(2 persoons kano).
De meest spectaculaire wedstrijd van het weekend was ongetwijfeld de overwinning bij de Dames Junioren B, waarbij de Kampenaar Isa Vorsselman 3.000 m lang een nek-aan-nek race uitvocht met haar direct concurrenten. Na de eerste 500m lag de Skonenvaarder op een 4e positie, maar middels een zeer sterke inhaalrace wist ze langzaam maar zeker haar concurrenten te achterhalen om ze vervolgens, middels een perfecte sprint op de laatste 300 meter, van zich af te schudden.

Verder was er goud voor William Bos (k1-3.000m) , Huub van der Gullik (k2-3.000m), Jennely Bos (k1 3.000 m) en tweemaal Nikai Kroes (K1 en K2, 1.000m)

Zilver werd er binnengehaald door Albart Flier (k1), Ruth Vorsselman (k2), Pepijn Rippen & William Bos (k2), Marit Kattenberg (k1), Jennely Bos (k2), Huub van der Gullik (k1), Isa Vorsselman (k2), Sil Hellendoorn (k2) en tweemaal Jessin Kroes (k1 & k2).
Het bronzen eremetaal werd ook nog geboekt door Luuk Flier (k2),Ruth Vorsselman (k1) Marit Kattenberg en Jennely Bos (k2), Onno Hellendoorn en Daniel Bos (k2), Robbie Kock en Loek van Etten (k2).