donderdag, maart 28, 2024

HomeRegiosportSuccesvolle seizoensafsluiting Wilsum door zege op NVB

Succesvolle seizoensafsluiting Wilsum door zege op NVB

-

Wilsum heeft het seizoen op een goede manier afgesloten. De oranjehemden, die de hoge verwachtingen niet waar konden maken, wisten de laatste competitiewedstrijd met 3-2 te winnen tegen Noord Veluwe Boys.

De ploeg van trainer Jan van Spijker creëerde ongelofelijk veel kansen, maar weer liet Wilsum veel kansen onbenut. Men kwam op voorsprong via Joram Riezebos, maar NVB kwam op gelijke hoogte en in de tweede helft zelfs op 1-2. Via Bart Schoonhoven en Daniël Niemeijer wist Wilsum alsnog te winnen.

Wilsum wist wat het vandaag moest doen: winnen van NVB om zo het seizoen toch nog positief af te sluiten. De oranjehemden wonnen 5 maart voor het laatst en iedere speler gunde trainer Jan van Spijker een prettig afscheid.

Van Spijker koos, wederom door vele afwezigen, voor de volgende opstelling: Jesse Riezebos – Alwin vd Wetering, Noël Hofstede, Jelle van Putten, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Daniël Niemeijer. Patrick Goudbeek, Robin Mijnheer, John Veenstra, Stef Schrijer, Bart Schoonhoven en René Dorgelo namen plaats op de bank.

Wilsum begon uitstekend aan de wedstrijd en de thuisploeg zette de gasten van meet af aan onder druk. Dit leverde ook een heel aantal mogelijkheden op. Zo leek Rienk vd Wetering Wilsum al vroeg op voorsprong te zetten, maar de doelman van NVB redde fraai op de inzet van Wilsums captain.

Even later kreeg Melvin Hofstede een prima kans na een goede aanval, maar zijn inzet ging over. Nog binnen het kwartier kreeg Wilsum weer een goede kans op de openingstreffer. Na een fraaie aanval zette Alwin vd Wetering voor, stapte Joram Riezebos bewust over de bal en kon Gert Jan Sollie hierdoor uithalen. Maar wederom wist de doelman, niet voor het eerst en ook zeker niet voor het laatst vandaag, redding te brengen.

De openingstreffer kon niet uitblijven en viel dan ook naar 22 minuten spelen. Daniël Niemeijer werd weggestuurd aan de linkerkant. Hij behield het overzicht, legde de bal terug op Joram Riezebos en hij schoot beheerst binnen: 1-0.

Wilsum drukte door en kreeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Zo zocht Daniël Niemeijer de combinatie met Joram Riezebos, hakte(!) Riezebos de bal terug op Niemeijer en kon de linksbuiten vrij uithalen, maar zijn inzet was te slap, waardoor de doelman redding kon brengen. Wilsum bleef overduidelijk de bovenliggende partij en kreeg via Melvin Hofstede nog een aantal kansen om op 2-0 te komen, maar dit gebeurde niet.

Zo raakte Gert Jan Sollie de lat en schoot Hofstede de bal in de rebound over. Uit het niets kwamen de gasten op gelijke hoogte. De eerste kans was direct raak. Een lange bal viel over de defensie van Wilsum. Jesse Riezebos kwam uit en kon de bal wegwerken, maar de bal viel precies in de voeten van een speler van NVB. Hij kon vervolgens simpel de bal in het lege doel tikken: 1-1.

Wilsum zette nog aan kreeg via Jelle van Putten nog een goede kans om alsnog met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken, maar een volley van Van Putten werd door de doelman via zijn voeten het doel uit geranseld. Zo stond het 1-1 bij rust.

De tweede helft startte Wilsum met Bart Schoonhoven op de plek van Melvin Hofstede. Schoonhoven was een ware plaag voor de defensie van NVB, evenals de sterk spelende Gert Jan Sollie. Vlak na rust was Schoonhoven al dichtbij de voorsprong voor Wilsum, maar nadat hij zijn directe tegenstander aftroefde kon hij, vanaf een lastige hoek, de bal alleen nog in de handen van de doelman schieten.

Even later kreeg Wilsum weer een enorme kans; Bart Schoonhoven slalomde door de defensie, stiftte de bal over de doelman, maar de lat voorkwam de 2-1. In de rebound kon Joram Riezebos alsnog scoren, maar zijn inzet was te slap.

Qua kansenverhouding stond het na 64 minuten spelen 10-2, maar de stand op het scorebord was 1-2. NVB kwam namelijk geheel onverdiend op 1-2. NVB ontsnapte aan de rechterkant van het veld, de bal werd voorgetrokken en de spits stond helemaal vrij om de bal in het doel te tikken: 1-2.

Even later was de spits ook dichtbij de 1-2, maar na slordig balverlies van Jelle van Putten schoot hij de bal over het doel. Even later kwam René Dorgelo in de ploeg voor Alwin vd Wetering. Wilsum leek het even moeilijk te hebben, maar Bart Schoonhoven bracht Wilsum op gelijke hoogte. Na een lange bal troefde hij de centrale verdediger af en schoot hij de bal hard onder de doelman door: 2-2.

Dit was het signaal voor Wilsum om aan te zetten, maar wederom liet men vele mogelijkheden liggen. Met nog 10 minuten te spelen kwam Wilsum wederom, en dik verdiend, op voorsprong. De doelman van de gasten keepte fantastisch, maar was wel kwetsbaar bij hoge ballen. Zo ook deze keer. Hij kwam uit bij een hoge bal, maar hij bokste de bal precies in de voeten van Niemeijer. Vervolgens kon Niemeijer de bal in het lege doel schuiven: 3-2.

Met nog een paar minuten te spelen kwamen Stef Schrijer, Robin Mijnheer en John Veenstra nog in de ploeg voor Rienk vd Wetering, Joram Riezebos en Gert Jan Sollie. De voorsprong voor Wilsum kwam echter niet meer in gevaar. Zo wist Wilsum, na 11 duels op rij zonder overwinning, alsnog de overwinning te pakken.

Een mooie afsluiter voor trainer Jan van Spijker. Volgend seizoen zal hij weer assistent-trainer zijn en staat Christiaan Akse voor de groep. Terugkijkend op het seizoen zal eenieder die Wilsum een warm hart toedraagt, zeggen dat men meer van het seizoen had verwacht. Met name het gebrek aan scorend vermogen kostte Wilsum te veel punten. Volgend seizoen wil Wilsum uiteraard beter voor de dag komen. Eerst wacht een welverdiende zomerstop.