Succesvolle Start voor de Ponyruiters bij Deltaruiters

152

Afgelopen zaterdag is het indoorseizoen van de Deltaruiters in IJsselmuiden van start gegaan met het Indoor Maarle, een springwedstrijd voor ponyruiters. Het evenement vond plaats in de prachtige accommodatie aan de Parallelweg en werd een dag vol spannende en mooie sport. Dankzij de steun van betrokken sponsoren, die de ponysport een warm hart toedragen, konden ruiters van alle niveaus genieten van een geslaagde dag.

Succes voor Jennifer Riezebos

De dag begon met de rubriek voor pony’s in de categorie A/B/C over een hoogte van 50 cm. Jennifer Riezebos liet hierin haar talent zien door met haar beide pony’s in de prijzen te vallen. Met Jack reed ze een foutloos parcours en behaalde 78 stijlpunten, wat haar een welverdiende 3e plaats opleverde. Ook met haar pony Bink was ze succesvol: ze reed een foutloos parcours met 77,5 stijlpunten en eindigde op de 4e plaats.

In het tweede parcours van de dag wist Jennifer haar prestaties te herhalen. Opnieuw reed ze twee foutloze rondes, waarbij ze met Jack 78 stijlpunten behaalde en de 2e prijs veroverde. Met Bink was ze weer goed voor 77,5 stijlpunten en eindigde ditmaal op de 3e plaats.

Meike Bruins in de prijzen

In de rubriek voor pony’s categorie C/D/E over 70 cm reed Meike Bruins een uitstekende ronde met haar pony Gompie. Alle balkjes bleven liggen, wat resulteerde in 76 stijlpunten en een 5e plaats. In de tweede ronde evenaarde ze haar eerdere prestaties met opnieuw 76 stijlpunten en een foutloze rit, goed voor een 4e plaats.

Een bijzonder debuut

Voor Lauren Heutink was het een extra bijzondere dag. Zij maakte haar debuut in de springwedstrijd met haar pony Grace. Wat is er mooier dan je eerste springconcours rijden bij je eigen vereniging tijdens Indoor Maarle? Lauren en Grace lieten twee foutloze rondes zien in de 70 cm, een geweldige prestatie voor hun eerste keer.

Sterk begin voor Nienke Beens

Nienke Beens begon haar indoorseizoen al op vrijdagavond in Staphorst, waar ze in de 80 cm een foutloos parcours reed en 77,5 stijlpunten behaalde. In de 90 cm rubriek had ze helaas een balkje, maar wist ze met een snelle tijd alsnog de 2e plaats te bemachtigen.

Zaterdag vervolgde Nienke haar succes tijdens Indoor Maarle in IJsselmuiden. Ze reed opnieuw een foutloze ronde in de 80 cm en won hiermee de 3e prijs. In de 90 cm vielen er twee balkjes, maar Nienke was tevreden met haar prestaties.

Meer mooie resultaten

Sherise Slendebroek reed in de rubriek 0.80m, categorie D/E, met haar pony Oraya Emelwerth naar een foutloze ronde en behaalde 75,5 stijlpunten, goed voor de 2e prijs.

Terwijl de ponyruiters in IJsselmuiden schitterden, zochten de paardenruiters het buiten de deur. Annemiek Vinke reisde af naar Hierden, waar ze met haar paard Phinett uitkwam in de 1.00m. Ook zij wist een foutloos parcours neer te zetten en behaalde met 78 stijlpunten een 4e plaats.