Jasper Fix
Momen Mohammed / Edwin Starke / Jeroen van den Bosch / Hussein Raza
Nick Bakker / Nick van der Kooi / Eddo Wesselink / Muslu Nalbantoglu
Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

Er stond in de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen veel op het spel voor de rood gelen. Door 5 schorsingen en 3 blessures moest Go-Ahead trainer Marcel van der Steege puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen. Voor het eerst dit seizoen werd er gekozen voor een 4-4-2 systeem en van meet af aan werd duidelijk dat automatismen en kwaliteit ontbraken om SVZW tegenstand te kunnen bieden. De in grote getale meegereisde Go-Ahead Kampen supporters zagen dat de Zwaluwen uit Wierden in het 1e half uur van de wedstrijd heer en meester waren. Na 14 minuten had SVZW pech toen Christian Cicek de lat raakte. Een minuut later was het wel raak. Dezelfde Cicek schoot een vrije trap van circa 25 meter in de rechter onderhoek, 1-0. In de fase na de goal mocht Go-Ahead niet klagen dat de schade beperkt bleef tot een minimale achterstand. Een doelpunt van Ruud ter Heide werd afgekeurd wegens hands en een vrije trap van Cicek werd goed gepakt door Jasper Fix. Na 32 minuten kwamen de rood gelen eindelijk eens voor de goal van doelman Patrick Hofland. Madih Doufikar gaf vanaf de linkerkant een uitstekende voorzet en Jurrian Zandbergen wist op zijn beurt knap binnen te koppen. Scheidsrechter Keijl keurde de treffer echter af wegens duwen. Hierna nam Go-Ahead eindelijk wat meer initiatief en er volgden mogelijkheden via een schot van Momen Mohammed en een kopbal van Jeroen van den Bosch, maar beide keren redde Hofland prima. Toch kwam de gelijkmaker er nog voor rust. Eerst miste Nick Bakker voor open doel, maar na een scrimmage wist Jurrian in de 45e minuut alsnog te scoren, 1-1. Een geweldige opsteker voor de Kampenaren. Rust 1-1.

goaheadNa rust hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft. SVZW was de bovenliggende ploeg en de thuisploeg nam het initiatief. Uit een counter werd het bijna 1-2 toen Madih doorstoomde, maar zijn schot belandde in het zijnet. Kort hierna een discutabel moment in het strafschopgebied bij SVZW. Er werd hands gemaakt, maar de arbiter vond het geen penalty waard. Naarmate de 2e helft vorderde leek de thuisploeg wat gas terug te nemen. Men speelde immers nergens meer voor. In de 62e min werd het toch 2-1. Een voorzet op maat van Kevin Aman werd hard binnen gekopt door Cicek. Even later werd de wedstrijd beslist. Weer was het Aman met een prachtige voorzet en dit keer was het spits Ruud ter Heide die afrondde, 3-1. De spanning langs de kant was groot. Concurrent DETO stond op dat moment 1-1 en met die stand was Go-Ahead verzekerd van nacompetitie. Kevin Smit kwam in het veld voor Momen Mohammed. Jeroen van den Bosch probeerde het van afstand, maar doelman Hofland was op zijn hoede. Een kwartier voor tijd nog 2 wissels. Gerben Hamer en Michael Jonker kwamen in het veld voor Muslu Nalbantoglu en Eddo Wesselink. Na 79 minuten de definitieve nekslag. Weer was het Aman met een assist en dit keer was het Caglar Uguz die scoorde, 4-1. Op hetzelfde moment kwam er zeer slecht nieuws uit Emmeloord waar DETO Twenterand op voorsprong was gekomen tegen Flevo Boys. 2 minuten voor het eindsignaal bepaalde man of the match Aman de eindstand op 5-1. Hij ronde bekwaam af en beloonde zichzelf met een dik verdiende treffer. De 27 jarige Aman was bij 4 treffers direct betrokken en hij had hiermee een groot aandeel in de dik verdiende zege van de Zwaluwen. Eindstand 5-1 en door de zeer verrassende 1-3 zege van DETO Twenterand bij Flevo Boys was degradatie een feit en dat deed heel erg veel pijn bij de in grote getale meegereisde Go-Ahead Kampen supporters, spelers en staf !!

Al met al een zeer onnodige degradatie. In de eindfase van de competitie en de cruciale wedstrijden tegen directe concurrenten hebben we het niet kunnen bolwerken. In februari leken we het op zeker te gaan halen maar uit de laatste 9 wedstrijden werden slechts 6 punten behaald. De vele gele kaarten (51) en daardoor schorsingen hebben ons ook deels de kop gekost. Bijna elke wedstrijd misten we één of meerdere spelers en dit kon niet voldoende worden opgevangen door de wissel spelers. Ondanks de degradatie kunnen we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Met de belangrijke basisspelers die blijven en de gerichte aanwinsten, de nieuwe trainer Jan Korte en de grote trouwe supportersschare gaan we er volgend seizoen een mooi jaar van maken en volop strijden om het kampioenschap in de 1e klasse D !! Nu eerst uithuilen en de klap verwerken..

Ik wens bij deze WHC en DETO Twenterand succes in de nacompetitie en iedereen alvast een prettige zomer toe. Tot volgend seizoen !!