Swift maat te groot voor Wilsum.

Wilsum is zaterdag kansloos onderuit gegaan tegen Swift ’64. In het eerste half uur was er nog weinig aan de hand voor Wilsum, maar na de 0-2 vlak voor rust counterden de gasten in de tweede helft simpel na een verdiende 0-5 zege. Wilsum kon hier weinig tegenover stellen en slikte zo de eerste nederlaag op eigen veld.

 

DSC06964-1

Na de nederlaag van vorige week tegen Batavia moest Wilsum het vandaag opnieuw opnemen tegen een titelkandidaat, namelijk Swift ’64. De ploeg uit Swifterbant verloor tot op heden alleen van Batavia. De andere wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Wilsum wist dat het vandaag aan de bak kon. Bij Wilsum ontbraken Alwin vd Wetering, Erik Barneveld, Gerhard Bolt en Wiljan van Zuthem. Wilsum startte met Ramon vd Wetering in het doel. Demian Bos, Patrick Plette, John Veenstra en Johnny de Velde Harsenhorst vormden de achterhoede. Robin Mijnheer, Arjen Boeve en Gert Jan Sollie stonden op het middenveld. Harmen Siedsma was de diepe spits en werd geflankeerd door Henri vd Wetering en Jurre Heldoorn. Diederik Folkers, Bernard van der Kamp, Jan van Spijker en Julian Plette waren de bankzitters. Wilsum koos ervoor om Swift ’64 direct vast te zetten om de ploeg zo te dwingen de lange bal te spelen. Zelf wilde de ploeg de ruimte achter de defensie van de gasten benutten.

Zoals vooraf afgesproken zette Wilsum meteen druk op de achterhoede van Swift ’64 om hen zo het voetballen onmogelijk te maken. De gasten hadden hier in de beginfase moeite mee en dus werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. Wilsum won de meeste duels en kon van daaruit gaan voetballen. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Eenmaal leek Wilsum gevaarlijk te worden, maar net toen Harmen Siedsma uit wilde halen, gleed hij weg. Aan de andere kant werden de voorhoedespelers van Swift ’64 veelvuldig teruggefloten wegens buitenspel. In de openingsfase werden de gasten eenmaal echt gevaarlijk, maar Ramon vd Wetering redde bekwaam op een schot van afstand. De grootste kans in het eerste half uur ontstond na miscommunicatie in de achterhoede bij Wilsum. Een lange bal van achteruit leek een prooi te zijn voor de achterhoede van Wilsum, maar waar Patrick Plette dacht dat Ramon vd Wetering uitkwam om de bal te schieten, daar dacht Van de Wetering dat Plette de bal weg zou schieten. Hierdoor kon de buitenspeler van Swift ’64 profiteren, maar zijn schot ging naast. Zo verliep het eerste half uur redelijk voor de ploeg van trainer Maikel Hondebrink. Swift ’64 was wel de betere ploeg en liet zien heel aardig te kunnen combineren, maar heel gevaarlijk werden de gasten niet. Na ruim een half uur spelen kwamen de gasten toch op voorsprong. Een lange bal werd door Patrick Plette niet goed verwerkt waardoor de buitenspeler van de gasten de bal op kon vangen. Die gaf de bal aan de spits van Swift ’64 en die schoot beheerst binnen: 0-1. Vlak voor rust werd, achteraf gezien, het duel beslist. Na balverlies bij Swift ’64 schakelde Wilsum snel om en wilde Arjen Boeve de steekpass geven op Henri vd Wetering. De steekpass mislukte en dus kon Swift ’64 omschakelen. Deze steekpass op de buitenspeler was wel goed, de voorzet afgemeten en het intikken prima: 0-2.

In de rust gaf trainer Maikel Hondebrink aan dat Wilsum het tij nog kon keren als het snel terug kon komen in het duel. De tweede helft had Wilsum de wind mee en dus was de kans groter dat de ballen achter de defensie van Swift ’64 zouden vallen. Vol goede moed begon Wilsum aan de tweede helft. Ook paste Hondebrink een wissel toe; Demian Bos ging naar de kant en Diederik Folkers werd binnen de lijnen gebracht. Dit zorgde voor diverse omzettingen aan Wilsummer zijde. Robin Mijnheer kwam op zijn vertrouwde plek, rechts achterin, te spelen. Jurre Heldoorn zakte een linie en Diederik Folkers werd rechtsbuiten.

Op jacht naar de aansluitingstreffer.

Wilsum zette vlak na rust meteen aan in jacht op de aansluitingstreffer, maar 5 minuten na rust kreeg Wilsum de deksel op de neus. Opnieuw kon Swift ’64 in de omschakeling scoren. Omdat Wilsum hoog druk zette, lag er achter de defensie heel veel ruimte. Hier profiteerden de gasten optimaal van. Opnieuw kwam de steekpass op tijd, of stapte de verdediging van Wilsum te laat, de voorzet volgde en de bal werd simpel binnen getikt: 0-3. De goal vlak voor rust en de 0-3 waren identieke goals. Na de 0-3 ging Wilsum nog meer risico nemen. Jan van Spijker kwam in het veld voor Arjen Boeve. Van Spijker kwam erbij als extra spits, John Veenstra schoof door naar het middenveld en achterin ging Wilsum één-op-één spelen. Met Van Spijker in de ploeg slaagde Wilsum er veel beter in op de bal voorin vast te houden, maar echt gevaarlijk werden de oranjehemden niet. Een keer was Van Spijker dicht bij een doelpunt, maar een vlammend schot werd knap gepareerd door de doelman. Aan de andere kant loerde Swift ’64 op de counter. Een aantal keren kon Swift ’64 er snel uit komen en na een snelle counter was het opnieuw raak: 0-4. Even later volgde ook nog de 0-5; opnieuw schakelden de gasten razendsnel om en werd de bal van dichtbij ingeschoten: 0-5. In de absolute slotfase ontsnapte Jurre Heldoorn nog aan een rode kaart. Eerst kreeg Wilsums jongeling geel wegens aanmerkingen op de leiding en even later beging hij een pittige overtreding op de buitenspeler van de gasten, maar de scheidsrechter spaarde Heldoorn. De scheidsrechter trok geen blessuretijd bij, terecht gezien de stand, en floot na 90 minuten voor het eind. Swift ’64 liet zien een heel goede ploeg te hebben. De ploeg uit Swifterbant combineerde heel aardig en wist zich een aantal keren heel aardig onder de druk van Wilsum te voetballen. Wanneer dit het geval was, lag er veel ruimte achter de laatste linie bij Wilsum en daar profiteerden de gasten optimaal van. Wilsum kon hier weinig tegenover stellen. Voorin werd de bal niet goed vastgehouden en dus kreeg Wilsum nauwelijks rust in het spel. Er mag worden geconcludeerd dat de overwinning van Swift ’64 dik en dik verdiend is.

Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij Zwolsche Boys. De Zwollenaren, die vorig jaar degradeerden uit de 3e klasse, zijn matig begonnen met 6 punten uit even zoveel duels. Toch zullen de Zwollenaren met vertrouwen uitzien naar het duel met Wilsum, want Wijthmen werd met maar liefst 7-2 verslagen. Voor Wilsum is het zaak om snel te leren van de wedstrijd tegen Swift ’64 en om tegen Zwolsche Boys proberen de 3 punten mee naar huis te nemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*